-Hirdetés-

Szombat este újabb záporok, zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A szombat reggeli órákban nem tétlenkedett légkörünk, Békés, és Csongrád megye több pontjára záporok, zivatarok érkeztek, ezzel még nincsen vége, jön a második hullám, lássuk a folytatást!

A mai nap a szakaszos esőkről szólt, helyenként komolyabb zivatar is kialakult, élénk volt az északkeleti légmozgás, ennek köszönhetően mindössze 26 fokig emelkedtek a hőmérsékletek.

Románia térségében a délutáni órákban ismét labilissá vált a légkör, erősebb zivatarcellák képződtek, melyek a kora esti órákban érinteni fogják Békés, és Csongrád megye térségét.

Marad a kissé élénk északkeleti légáramlás, aki a szombat estére szabadtéri programot tervezett, rosszul döntött, mert bár nagy lesz a csapadékszórás, azonban térségünknek kevés olyan pontja lesz ami a szombat esti órákban szárazon marad.

Vasárnap mérséklődik a légmozgás, az eddigi északkeleti szelet déli, délnyugati váltja, újra nő a légköri labilitás, így a vasárnap esti óráktól ismét egyre több záporral, zivatarral számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Szombaton, valamint vasárnap este is van esély komolyabb zivatarcellák kialakulására, útjukat heves villámlás, felhőszakadás, estenként jelentős szélerősödés kísérheti.

Időjárásunk változékony jellege a jövő hét elején is megmarad, keddtől mérsékelt lehűlés kezdődhet.

Összegezve, az előttünk álló órákban Románia felől újabb záporok, és zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, aki szabadtéri programra készül, ezzel érdemes számolnia.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

183 Shares