-Hirdetés-

Szombaton érkezik a sarkvidéki eredetű fagyos levegő Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A pénteki nap még ajándék volt, amolyan kakukktojás, a mediterrán ciklon távozása, és az északkelet felől érkező sarkvidéki eredetű légtömegek érkezése között. Lássuk a folytatást!

Pénteken 4 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, kissé élénk északkeleti szél jellemezte térségünket.

A péntek késő esti órákhoz közeledve érezhetően megélénkül az északkeleti légmozgás, és északkelet felől elkezd beszivárogni a fagyos levegő Békés, és Csongrád megye térségébe, azonban igazi hatását csak szombaton estétől érezhetjük majd komolyabban, egyébként a péntek éjszaka folyamán kisebb hószállingózás már kialakulhat.

Így is igen zord, kellemetlen szombat vár ránk, reggel -3 fokra ébredhetünk, és ugyan sok napsütéssel számolhatunk a szombati napon, azonban az erős északkeleti szél nagymértékben rombolja majd hőérzetünket, 2 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Szombat estétől jön a feketeleves, a hideg légtömegek ekkor már birtokukba veszik az egész Kárpát-medencét, és Békés, valamint  Csongrád megyének is bőven jut a mínuszokból a hét utolsó napján.

Vasárnap reggel már -5, -7 fokra ébredhetünk, nappal is csak -3 fokig melegszik a levegő, és az északkeleti szél továbbra is igen élénk marad, így nap közben is -5 fok körül alakul a hőérzetünk.

Hétfőn hajnalban már Békés, és Csongrád megye szerte -10 fok körüli reggelre ébredhetünk, és a hét első munkanapjának délutánján a havazás is megérkezik térségünkbe, egy dél felől érkező mediterrán ciklonnak köszönhetően.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

211 Shares