-Hirdetés-

Szombaton viharos szél, majd heves záporok, zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe. Részletek!

A pénteki napunk viszonylagos nyugodtságban telt, ezt nevezhetjük amolyan vihar előtti csendnek, Békés és Csongrád megye időjárásában gyökeres változás következik be szombaton!

Az előttünk álló éjszaka még enyhének ígérkezik, azonban délnyugat felől felhősödés kezdődik, és a légmozgás óráról-órára erősödni kezd, az éjszaka második felében a front előterében már előfordulhatnak kisebb záporok, de komoly csapadékkal még nem kell számolni.

A reggeli órákban +10 fokra , és fokozatosan élénkülő, majd erősödő széllel számolhatunk, a déli órákra már-már viharossá fokozódik a déli légmozgás, így nem meglepő, hogy a közelgő markáns hidegfront ellenére +20 köré emelkednek a napi maximum értékek, ekkor a Dunántúlon már csak +12 fok, és csapadékos időjárás várható.

A délutáni órákban kezdődik meg a drasztikus változás Békés, és Csongrád megye időjárásában, a Duna-Tisza közén, egy összeáramlási zóna mentén igen intenzív csapadékgócok képződnek, a késő délutáni órákban már elérik először Csongrád, majd Békés megye térségét is.

A szombat esti órákban már igen heves záporok, zivatarok képződésére van esély, Békés, Csongrád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye szerte, az említett térségekben 20 mm-t meghaladó csapadékra, felhőszakadásokra, és foltokban jégesőre van kilátás.

A csapadékzóna csak vasárnap délután távozik térségünkből, rövid idő alatt igen drasztikus lehűlésre van kilátás, szombaton még +20, vasárnap már csak +10 fok várható a nappali órákban, időközben az erős, déli légmozgást szintén erős, már-már viharos északnyugati légmozgás váltja, zivatarok környezetében a széllökések elérhetik a 75-80 km/h sebességet!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés takarék Szövetkezet.

Shares 226