Mezőgazdaság

Szűnik a tél! Tartós mínuszokra már nem kell számítanunk

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. március 07., szerda • 07:32 Szűnik a tél! Tartós mínuszokra már nem kell számítanunk

-- Hirdetés

A hét második felében jelentősen enyhül az idő, és vasárnap egyes helyeken akár 17, 18 fok is lehet már. Szerdán a csapadékzóna fokozatosan északkelet felé helyeződik.

Napközben nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, napos időszakokra is számíthatunk. Kezdetben még több helyen eshet, majd főként a Dunától keletre várható egyre kisebb területen eső.

A délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek.

Kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka – főként az Alföldön – több helyen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, miközben délnyugat felől is egyre több felhő érkezik. Az éjszaka második felében a Dunántúlon esőre is lehet számítani. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél, majd északnyugaton helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban -2 és +3 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig

Kezdetben az ország jelentős részén hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, majd a hétvégén többnyire erősen felhős idő várható. Csütörtökön a középső területeken, vasárnap szórványosan valószínű eső, záporeső, közte számottevő csapadék nem lesz.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>