Friss időjárásjelentés

Télies fordulat jön Békés, és Csongrád megye időjárásban!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sajnos a Karácsony ugyan nem lesz fehér, de azért melegünk sem lesz, az elmúlt 2 napban igen jelentős mértékben megenyhült időjárásunk, a hó elolvadt, azonban keddtől már újabb, jelentős fordulat várható Békés, Csongrád megye időjárásában!

A vasárnap szinte tavaszias, enyhe időjárást hozott, Békés, és Csongrád megye szerte 10 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek, a várakozásoknak megfelelően sajnos a csapadékzóna is megérkezett, így az előttünk álló hétfői napon barátságtalan időjárásra számíthatunk.

Az eső a reggeli, és délelőtti órákban kitart, majd az eddigi délnyugati légmozgást északnyugati váltja, az eddigieknél jóval hidegebb légtömegek áramlanak térségünkbe, a déli órákban kifejezetten megélénkül a légmozgás, 3 fok várható a délutáni órákban, a csapadék fokozatosan szűnik.

Kissé drasztikus lehűlés következik be, még vasárnap 10 fokot mérhettünk, kedden pedig már egész nap fagyhat, így a Karácsony fehér ugyan nem lesz, de hideg annál inkább.

A kedd hajnali órákban igen veszélyes útviszonyok várják a közlekedőket, a mai napon lehullott eső, szél “hiányában” nem fog felszáradni, a kedd hajnali órákra igen sok útlefagyás keletkezhet Békés, Csongrád megye térségében, nagyon óvatosan a közlekedéssel.

Kedden, és szerdán napos, de fagyos időjárással számolhatunk, és a szerdai naptól nő a pára, ködmezők képződési esélye, ami újabb veszélyes tényező lesz közlekedési szempontból, mivel faggyal társul majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet!