Friss időjárásjelentés

Télies fordulat várható hétvégén Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A csütörtöki nap már nem a barátságos, és kellemesen meleg időjárásról szólt, és ez még csak a kezdet, a délutáni órákban mindössze 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, íme a folytatás!

Az előttünk álló éjszaka igen zordnak ígérkezik, kissé mérséklődik már a nappal még élénk légmozgás, és szélvédett helyeken foltokban köd képződhet, erős lesz az éjszakai lehűlés, a reggeli órákra fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek.

Pénteken túlnyomóan napos időjárásban lehet részünk, kisebb felhőátvonulások csak elvétve fordulnak majd elő, csapadék, és említésre méltó légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, de ennek ellenére mindössze 10-12 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

A péntek éjszakai órákban még hidegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, és a szombat reggeli órákban akár -2 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek, ami már a decembert idézi, a hétvége időjárási szempontból kora téliesnek ígérkezik, hiszen szombaton mindössze 8-10 fok várható.

Hétvégére tovább mérséklődik a légmozgás, ismét nő a pára, és ködképződés esélye, ami már nem jó hír, hiszen a fagypont alatti értékek, és a köd igen veszélyes párosítás közlekedési szempontból, és a vasárnap sem tartogat sok jót, a sok napsütés ellenére a hét utolsó napján is mindössze 8-10 fok várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Csapadéktól az előttünk álló 3 napban továbbra sem kell tartani, de azért kisebb területeken ködszitálás előfordul majd, ami főleg a reggeli órákban okozhat komoly balesetveszélyt főleg kanyarokban, valamint erdősávok mentén, nagyon óvatosan a közlekedéssel.

Kijelenthetjük, hogy pillanatok alatt a kora őszi időjárásból a kora téli időjárásba estünk rövid idő alatt, ügyeljünk a réteges öltözködésre, mert igen zord napok állnak előttünk.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.