Friss időjárásjelentés

Télies fordulat várható hétvégén Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
261 Shares

A csütörtöki nap már nem a barátságos, és kellemesen meleg időjárásról szólt, és ez még csak a kezdet, a délutáni órákban mindössze 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, íme a folytatás!

Az előttünk álló éjszaka igen zordnak ígérkezik, kissé mérséklődik már a nappal még élénk légmozgás, és szélvédett helyeken foltokban köd képződhet, erős lesz az éjszakai lehűlés, a reggeli órákra fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek.

-- Hirdetés

Pénteken túlnyomóan napos időjárásban lehet részünk, kisebb felhőátvonulások csak elvétve fordulnak majd elő, csapadék, és említésre méltó légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, de ennek ellenére mindössze 10-12 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

A péntek éjszakai órákban még hidegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, és a szombat reggeli órákban akár -2 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek, ami már a decembert idézi, a hétvége időjárási szempontból kora téliesnek ígérkezik, hiszen szombaton mindössze 8-10 fok várható.

Hétvégére tovább mérséklődik a légmozgás, ismét nő a pára, és ködképződés esélye, ami már nem jó hír, hiszen a fagypont alatti értékek, és a köd igen veszélyes párosítás közlekedési szempontból, és a vasárnap sem tartogat sok jót, a sok napsütés ellenére a hét utolsó napján is mindössze 8-10 fok várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Csapadéktól az előttünk álló 3 napban továbbra sem kell tartani, de azért kisebb területeken ködszitálás előfordul majd, ami főleg a reggeli órákban okozhat komoly balesetveszélyt főleg kanyarokban, valamint erdősávok mentén, nagyon óvatosan a közlekedéssel.

Kijelenthetjük, hogy pillanatok alatt a kora őszi időjárásból a kora téli időjárásba estünk rövid idő alatt, ügyeljünk a réteges öltözködésre, mert igen zord napok állnak előttünk.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

261 Shares