Friss időjárásjelentés

Télies hét vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A várakozásoknak, és számításoknak megfelelően szombat este meg is érkezett a csapadékzóna  Békés, és Csongrád megye térségébe, gyönyörűen kifehéredett a táj, lássuk is hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A szombat éjszakai órákban fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, így nem porhó, hanem tapadós hó eset Békés, Csongrád megye térségében, ezzel varázslatos téli hangulatú tájakra ébredhettek a korán utcára lépők.

A havazásnak még van némi utánpótlása, így a vasárnap délutáni órákban még kisebb csapadék várható, azonban a délutáni órákban az enyhén pozitív hőmérsékleteknek köszönhetően már a lehulló hó nem is marad meg, Békés, és Csongrád megye szerte 3-5 cm hóréteg alakult ki.

A csapadékzóna vasárnap délután távozik térségünkből, időjárásunk felhős jellege azonban továbbra is megmarad, közlekedési szempontból a vasárnap éjszakai órák veszélyesnek ígérkeznek, Békés, valamint Csongrád megye szerte fagypont alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, sok lesz az útlefagyás.

Hétfői napunkat a felhők határozzák meg, mérsékelt marad az északkeleti légmozgás a hét első napján, a hőmérsékletek stabilan fagypont körül mozognak majd.

Hétfőn, az esti órákhoz közeledve vékonyodni kezd a felhőtakaró Békés, és Csongrád térsége felett, így a kedd hajnali órákra már jóval erősebb éjszakai lehűlés várható, akkor már akár -3 fokig is süllyedhetnek a hőmérsékletek, így a kedd éjszaka is veszélyeket rejt magában közlekedési szempontból.

Szerdán egy mediterrán ciklon érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, ismét havazás kezdődik, de a  ciklonnal enyhülés is érkezik, így a szerdán várható csapadék halmazállapota még igen bizonytalan.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.