Friss időjárásjelentés

Télies időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Természetesen nem derékig érő hóra kell gondolnunk a főcím hallatán s de bizony az eddigiekhez képest időjárásunk Békés, Csongrád megye szerte télies jelleget ölt kellemetlen, veszélyes napok állnak előttünk, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Már a szombati napunk is az egész napos ködről, és a fagypont körüli hőmérsékletekről szólt, így sajnos a napsütés hiánycikk, és egy úgynevezett hidegpárna jelenségnek köszönhetően a folytatás sem tartogat túl sok jót, de itt a tél, még ha hó nélkül is, ennek most van itt az ideje.

A vasárnap reggeli órákra sűrű ködmezők képződtek Békés, és Csongrád megye tájain, ónos szitálással is találkozhattunk, -5 fokig süllyedtek a hőmérsékletek tehát a mai napunk igen balesetveszélyesen indult s sajnos több baleset is történt az utakon a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

A hidegpárna még jó ideig térségünkben marad, így a napsütéstől hosszú időre búcsút vehetünk, s sajnos komolyabb felmelegedés az előttünk álló 5 napban bizonyosan nem várható.

Hazánk két vége között még mindig igen nagy a hőkülönbség, Békés, Csongrád megyében egész nap fagy várható, míg a Dunántúlon kevéssel, de fagypont fölé emelkednek a hőmérsékletek.

A vasárnap esti órákra a ködmezők ismét sűrűsödnek, gyakori lesz az ónos szitálás, de akár jelentéktelen hószállingózás, s gyenge havazás is előfordulhat, így kissé kifehéredhet a táj, és a zúzmara miatt amúgy is időjárásunk jellege télies Békés, és Csongrád megye térségében.

Hétfőn ismét csípős, -3 fokos reggelre ébredhetünk, sűrű ködfoltokkal, óvatosan a közlekedéssel, s sajnos sok lesz az útlefagyás még a járdákon is, így reméljük a közutasok erre felkészültek, mert helyenként igen csúszós útviszonyokkal számolhatunk a hétfő reggeli órákban.

Változás időjárásunkban leghamarabb szombaton történhet, 1 hét múlva, hidegfront érkezhet, s melyhez csapadék is tartozik, de a halmazállapotot illetően arról még korai lenne nyilatkozni, havazás sem kizárt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.