Friss időjárásjelentés

Téliesre fordul Békés, és Csongrád megye időjárása!

- Hirdetés

A szép kora tavaszias napokat elfelejthetjük, pénteken tetőzött a felmelegedés Békés, és Csongrád megye térségében, 23 fokot mutattak a hőmérők a délutáni órákban, egy igen erős hidegfront közeleg, s jelentős változás következik be időjárásunkban.

A front érkezése előtt még a szombat délelőtti órákban kevés napsütésben bízhatunk, s igen enyhe lesz az éjszaka, szombaton 7 fokra ébredhetünk a délnyugati légmozgás fokozatosan északnyugatiba módosul és a szombat délutáni órákban megkezdődik a fagyos légtömegek beáramlása Békés, és Csongrád megyébe.

Még szombaton 18 fokon tetőznek a hőmérsékletek de délután már a felhőké a főszerep és csapadék még nem várható, azonban igen erős légmozgás a szombat késő esti órákban már igen, s akár 65 km/h-t elérő és akár azt meghaladó széllökések is előfordulnak majd.

A fagyos légtömegek a szombat késő esti órákban érik el Békés s Csongrád megye tájait, igen erős lehűlés várható, míg a mai napon 23, vasárnap már csak 6 fokon tetőznek a napi maximum értékek, és ez bizony több mint 15 fokos lehűlést jelent 48 órán belül.

Vasárnap délután már megérkezhet a front csapadékzónája, és téliesre fordul időjárásunk, és így Békés s Csongrád megye tájain vasárnap estétől egyre több helyen tapasztalhatunk havas esőt, majd havazást, és így március utolsó napjaira átmenetileg kifehéredhet a táj.

Sajnos ez jelentős kárt okoz a kertekben és az erős lehűlés nagyon megterheli az emberi szervezetet is. Az előttünk álló 5 napban jelentős felmelegedés nem várható és hétfőtől -4 fok alá süllyedhetnek már sajnos a hőmérsékletek a hajnali órákra, így visszatér a tél Békés, és Csongrád megyébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.