Friss időjárásjelentés

Téliesre fordul Békés, és Csongrád megye időjárása!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Pillanatok alatt nagyon fordult időjárásunk, megérkezett Békés, és Csongrád megye térségébe a front, és csapadékzónája, a déli légmozgást már északnyugati váltotta, tartós lehűlés kezdődött, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A péntek hajnali órákra fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, a csapadékzóna első hulláma megérkezett, a pénteki napunkon a felhőké, és a szakaszos esőké a főszerep. A mai napon a napsütés hiánycikk lesz, csütörtökön 9, pénteken már csak 5 fok várható.

Ez még csak a lehűlés első hulláma, és a péntek késő délutáni órákhoz közeledve nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, tisztul az égbolt, tovább mérséklődik a légmozgás, így igen veszélyes szombat hajnal vár ránk, mert a mérséklődő szél, és a tisztuló égbolt erősebb lehűlést idéz elő.

A gyenge légmozgásnak nem lesz jelentős szárító hatása, a szombat reggeli órákra -3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, komoly útlefagyásokkal kell számolni Békés, Csongrád megye szerte, nagyon óvatosan a közlekedéssel a szombat reggeli órákban.

Szombaton az addigi északnyugati légmozgást északkeleti váltja, további lehűlés várható, és délelőtt még a napsütésé, szombaton délután már a felhőké a főszerep, és a szombat esti órákban már újabb csapadék érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, ami már szilárd halmazállapotú lesz, tehát havazás várható.

Vasárnap délig Békés, és Csongrád megye területén 3-5 cm hóréteg kialakulásával számolhatunk, és így ismét téliesre fordul időjárásunk, szombaton 2, vasárnap már csak fagyponton tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Kedden mediterrán ciklon érkezhet, újabb, de már jelentősebb havazással.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.