Friss időjárásjelentés

Téliesre fordul Békés, és Csongrád megye időjárása!

- Hirdetés

Még 2 napunk maradt, hogy élvezzük a korai tavaszt, egy markáns hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye tájaira, és így időjárásunkban gyökeres változás áll be, a front viharos széllel érkezik, és így lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A csütörtök fagymentesen indult, köszönhetően a folyamatos délnyugati áramlásnak, sok napsütésben is lehetett részünk, 21 fokon tetőztek a hőmérsékletek, a légmozgás mérsékelt maradt, csapadék sehol nem hullott.

A péntek hajnali órákban még nem várható jelentős változás, 5 fokig süllyednek a hőmérsékletek Békés s Csongrád megye tájain, és tetőzik a felmelegedés, péntek délután 23 fokot is mérhetünk s továbbra is sok napsütés várható, amit használjunk is ki, mert visszaköszön a tél.

A markáns hidegfront a péntek késő esti órákban éri el Békés, Csongrád megye tájait, megerősödik, majd vasárnap már viharossá fokozódik a légmozgás, akár 70 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak, s amik már veszélyeztetik a közlekedést, a viharos széllökések vastag faágakat szaggathatnak le, tetőkben s villanyvezetékekben is kárt tehetnek, áramkimaradások is előfordulhatnak.

Drasztikus lehűlésről beszélhetünk, pénteken még 23, vasárnap már csak 5 fokot mérhetünk és sajnos ez már a fiatal, egészséges szervezetet is megterheli.

A fronttal kisebb csapadék hullám érkezik, ami a gyorsan bekövetkező lehűlés hatására havas eső, s majd hó formájában hullik alá, így március végére kifehéredhet a táj Békés, és Csongrád megyében.

A viharos légmozgás egészen keddig kitart, éjszakánként -3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, viszont a viharos légmozgás miatt hőérzetünk -6 fok körül mozog majd. Szerdán újabb csapadékhullám érkezhet Békés, és Csongrád térségébe, jelentős javulás időjárásunkban egyenlőre nem mutatkozik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.