Hírek

Tilos lesz a hajléktalanság, nagy erőkkel készül a rendőrség!

- Hirdetés

Napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt a hajléktalanság, mint jelenség, sajnos már nem  csak nagyobb városokban, hanem kisebb településeken is megfigyelhető, hogy egyre több a szegény ember, melynek sok oka lehet.

Egyes hírek szerint nagy rendőrségi akció készül a jövő hét elején, amikor életbe lép, az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás.

Október 15-én, hétfőn lép életbe az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás, amely országosan tiltja, hogy a megfelelő lakhatással nem rendelkező emberek az utcán tartózkodjanak.

Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert amiatt, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

A budapesti hajléktalanság problémájára rálátó három egymástól teljesen független forrás arról számolt be a Mércének, hogy nagy rendőrségi akció készül a jövő hét elején, minden valószínűség szerint október 16-án és 17-én.

Forrásaik elbeszélése szerint a nagyszabású fellépés egyrészt a hajléktalan emberek belső kerületekből való kiszorítását célozza meg, de felmerült a külterületeken, saját készítésű kunyhókban élők elleni razzia is.

Az intézkedés nagyszabású lesz, erre engednek következtetni azok a beszámolók, melyek szerint egyes külső kerületek kapitányságainak rendőreit is bevezénylik a belső kerületekbe.

Azért az erősen vitatható, hogy valaki önhibájából, vagy önhibáján kívül lett hajléktalan, nem minden hajléktalan rossz ember, bízzunk benne, hogy ezt azért a hatóságok is mérlegelik.

Forrás: www.atv.hu