Mezőgazdaság

Több helyen várható zápor, marad a szeles idő

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. április 10., kedd • 07:17 Több helyen várható zápor, marad a szeles idő

-- Hirdetés

Csupán átmeneti napos időszakok lesznek. Pár fokot visszaesik, de így is kellemesen alakul a hőmérséklet. Marad a déli áramlás.

Kedd estig a Kárpát-medencében változékonyabbra fordul az idő, és bár kissé mérséklődik a felmelegedés, de még így is az átlag felett alakul a hőmérséklet.

Többnyire közepesen és erősen felhős időszakokra számíthatunk, a legtöbb napsütés a Dél-Alföldön lehet. Estefelé csökken majd jelentősebben a felhőzet. Összességében több helyen, nagyobb eséllyel az Alföldön és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar.

A délkeleti, déli szél nagy területen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint délután az Északi-középhegység térségében, északkeleten helyenként kialakulhatnak zivatarok, amelyek környezetében viharos (55-65 km/h) szél előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. késő estére 11 és 18 fok közé hűlhet le a levegő.

Este és az éjszaka tovább csökken a felhőzet, gyengén felhős vagy fátyolfelhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében és északkeleten köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt, a Kisalföldön élénk lesz. A hőmérséklet késő este 11 és 18, hajnalban 5 és 11 fok között várható.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig

A napsütés mellett gyengén és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek. Kezdetben és az időszak végén elszórtan, közte több helyen várható zápor, helyenként zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de a péntek hajnal enyhébb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>