Friss időjárásjelentés

Tovább durvul a fagy Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bizony, keményen megfogta a fagy szombat hajnalra Békés, és Csongrád megyét, térségünkben -2, -3 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, az év leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, ez még nem a jéghegy csúcsa, lássuk a folytatást!

A folytatást, mely nem sok jót ígér, a télikabátot rendszeresíthetjük, sajnos a szép időjárás már nem tér vissza Békés, és Csongrád megye térségébe, sőt, a már-már télies időjárás vasárnap reggelre még tovább  fokozza erejét.

A szombati nap folyamán a napsütésé lesz a főszerep, igen hideg napra számíthatunk, mindössze 8 fokig emelkednek a hőmérsékletek, ez kora téli időjárásnak felel meg, egyébként az év ezen időszakában ez a hőmérséklet-tartomány a normális, nincs mese, megkezdődött a tüzelőszezon.

A sok napsütés mellett kissé élénk északkeleti légmozgás jellemzi majd Békés, Csongrád megye térségét, így hőérzetünk 6 fok körül alakul majd a szombati napon.

Szombat este tovább mérséklődik az északkeleti légmozgás, ennek köszönhetően ismét jelentősen nő a pára, és ködfoltok képződési esélye, és tovább fokozódik a fagy, vasárnap hajnalban akár -4 fok köré is süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Az igen erős fagynak, és a foltokban ködmezős területeknek köszönhetően igen veszélyes éjszaka várható Békés, és Csongrád megye térségében, vasárnap hajnalban, és reggel nagyon óvatosan az utakon.

Hétfőn búcsúzik a napsütés, egy mediterrán ciklon érinti majd térségünket, a hét első napján még akár havas eső is előfordulhat térségünkben, igen veszélyes útviszonyokkal számolhatunk hétfőn reggel is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója  a Békés Takarék Szövetkezet.