Friss időjárásjelentés

Tovább durvul a kánikula Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
180 Shares

A mögöttünk álló hétfői napon a harmatgyenge hidegfront szinte nyom nélkül áthaladt Békés, és Csongrád megye térsége felett, csapadékképződés megfelelő légköri labilitás hiányában nem tudott létrejönni.

Csodát nem várhattunk ettől a fronttól, hiszen már napokkal ezelőtt látszódott, hogy igen gyenge, és pályája nem térségünkre mutat, Romániában volt jellemző csapadékhullás inkább a hétfői napon, ott nagy a párásság, és ennek következtében Békés megye délkeleti részén ködmezők is kialakultak a kedd reggeli órákra.

-- Hirdetés

Az elmúlt 1 hónap igen aszályosnak bizonyult Békés, és Csongrád megye térségében, és a legnagyobb baj, hogy egy azori-anticiklon nevű légköri képződmény idén már harmadik alkalommal nyúlik be a Kárpát-medence térségébe, ennek következtében igen száraz, aszályos 5-7 napnak nézünk elébe.

A kánikula tovább fokozza erejét, a hétfői 33 fokhoz képest kedden már 35, szerdán pedig akár már 36 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Legközelebb pénteken érkezhet egy szintén gyenge hidegfront, elszórt csapadékkal, azonban felfrissülést nem hoz majd, még így is örülhetünk, hiszen Franciaország, és Portugália térségében napok óta bőven 40 fok feletti hőség tombol.

Ami elmaradt júniusban, és júliusban, azt a nyár egy hónap alatt szeretné bepótolni, aminek a vízparton nyaralók örülhetnek, azonban a mezőgazdaságban súlyos károkat okozhat a tartós hőség, és főleg a csapadékmentesség.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
180 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez