-Hirdetés-

Tovább durvul az időjárás Békés, és Csongrád megyében! Lássuk mi várható?

A várakozásoknak megfelelően igen kemény, rég nem tapasztalt fagyos reggelre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, azonban a java még hátravan, lássuk a folytatást!

A vasárnap reggeli órákban a korán ébredők -8, -10 fokot tapasztalhattak, és a kissé élénk északkeleti szél a hőérzetünket még tovább rombolja.

Vasárnapunk még a napsütésről szól majd, sok köszönet azonban nem lesz benne, a napi maximumok a sok napsütés ellenére is csak -4 fok körül tetőznek majd.

A késő délutáni órákban dél, délnyugat felől felhősödés kezdődik, nem véletlenül, egy mediterrán ciklon araszol Békés, és Csongrád megye felé, az északkeleti szél egész nap élénk tartományban mozog majd.

Hétfő hajnalban már felhős égboltra ébredhetünk, -8 fokot mutatnak majd a hőmérők a hét első munkanapján, az időjárás szeles jellege továbbra is megmarad.

Hétfőn délután -3 fokon tetőznek a hőmérsékletek, ekkor ér ide a mediterrán ciklon csapadékmezeje, így a hétfő kora esti óráktól egyre többfelé kezdődik havazás Békés, és Csongrád megye területén, mérséklődik az északkeleti légmozgás.

A keddi napunk a havazás jegyében telik majd, összességében 7-8 cm friss hóréteg várható, ami napokig megmarad majd, hiszen jelentős enyhülés nem várható, sőt, a ciklon távozását követően az éjszakai fagyok tovább erősödnek, szerdán hajnalban akár -15 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

664 Shares