Friss időjárásjelentés

Tovább erősödik a fagy Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

A hétfő reggeli órákban még fagypont felett tetőztek a hőmérsékletek, és majd a délutáni órákban sajnos már hirtelen megerősödött az északkeleti légmozgás, órákon belül fagypont alá süllyedtek hőmérsékletek és az érkező légtömegek drasztikus lehűlést okoztak Békés, és Csongrád megye tájain.

Sajnos ez nem kisugárzási fagy, hanem beáramlási, s így a lehűlés mértéke emberi beavatkozással sajnos nem befolyásolható, még öntözéssel sem, kisugárzási fagy esetén folyamatos permetezés, öntözés lehetne a megoldás, mert vékony jégréteg képződne a növényeken így a fagy nem tudna ekkora pusztítást végezni és a rossz hír az, hogy szerdán, és csütörtökön a fagy mértéke tovább nő.

A keddi napon mindössze 8 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és az erős légmozgás miatt hőérzetünk csak 4 fok körül alakul majd, így a napsütésnek nem lesz ereje, hőérzetünk nem lesz egyáltalán komfortos.

A most még erős északkeleti légmozgás a kedd késő esti órákban mérséklődik, ami még nagyobb baj s így szerda hajnalra lesznek Békés, és Csongrád megyének olyan pontjai, ahol -5 fokig süllyednek a minimum hőmérsékletek, a baracktermésnek már annyi, és félő, hogy ezt már a cseresznye és a meggyfák se ússzák meg komolyabb károsodás nélkül.

Szerdán kissé megélénkül a légmozgás, 11 fok várható, azonban csütörtök hajnalban ismét -4 fokig, akár fagyzugos területeken az alá süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Csütörtök délutánra megszűnik a fagyos légtömegek utánpótlása s anticiklon épül ki, így lassú, fokozatos melegedés indul meg, de gyenge fagyokkal még számolnunk kell pénteken, és szombaton is.

Vasárnaptól stagnál időjárásunk hőmérséklet szempontból éjszakánként -1, nappalonként 10 fok várható az előttünk álló 5 napban sem jelentős légmozgás, sem csapadék nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, de készüljünk, a szerda, és csütörtök igen kemény lesz fagy szempontjából.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.