Friss időjárásjelentés

Tovább erősödik a kánikula Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Sajnos a Békés, és Csongrád megye térségét sújtó hőhullám tovább fokozódik, s sajnos már szerdán is 35 fok felett tetőztek a napi maximum értékek, de “van még tovább”, és lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Kontinensünk időjárása nagyon megosztott, és míg mi a kánikulában “fürdünk”, addig például Spanyolországban tornádók, valamint villámárvizek tették tiszteletüket.

Békés, Csongrád megye szerte 18 fokos, enyhe reggelre ébredhettünk s kissé élénk szél társul hozzá, valamint szikrázó, napsütés. A légmozgás délkeleti, melynek segítségével még az eddigieknél is forróbb légtömegek érkeznek térségünkbe, csütörtökön 36 fokot is mérhetünk, pénteken pedig már 37 fokig emelkedhetnek a hőmérsékletek.

Enyhülés az előttünk álló 3 napban nem várható, és nem ajánlott a napozás, rendkívül erős az UV sugárzás, aki teheti árnyékban, vagy hűvös szobában, tartózkodjon, de akár a strandolás is jó választás lehet, a Nagyszénási Parkfürdő kiváló választás lehet, annál inkább, mert tart még az év fürdője szavazás, erre a fürdőre pedig érdemes szavazni.

Vize kiváló gyógyhatással bír, facebook oldaluk Nagyszénási Parkfürdő néven található meg, s ott még lehet rájuk szavazni, hiszen tart még az év fürdője szavazás, a link is ott található, szép környezet, udvarias személyzet, családias hangulat várja a vendégeket.

A hőhullám még egész hétvégén kitart, szombaton, vasárnap megközelítjük a 39 fokot.

Egy igen erős hidegfront vet véget a kánikulának kedden, ami nagyon megterhelheti az egészséges szervezetet is, hiszen a front közel 15 fokos lehűléssel érkezik.

A keddi, valamint szerdai napon sajnos igen heves zivatarok is előfordulhatnak, jégeső és viharos kifutószél sem kizárt kisebb körzetekben Békés, Csongrád megye szerte már ősziesre fordul időjárásunk.

A hőhullám már nem tér vissza, a jövő hét már inkább ősziesebb időjárást tartogat.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.