Friss időjárásjelentés

Tovább fokozza erejét a tél Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Havazás ugyan nincs de erős fagy ennek ellenére van Békés, s Csongrád megye térségében, a mögöttünk álló éjszaka folyamán térségünk több pontján -8 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek és ami már komoly fagynak tekinthető, a tél tovább fokozza erejét, lássuk milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Ha a hosszútávú számításokat is vesszük alapul, akkor is keményen fagyos, télies napok állnak előttünk s ez részben egy anticiklonnak köszönhető, s ami távol tartja a változást okozó frontokat, és ciklonokat, így ugyan havazástól mentes, mégis veszélyes időszak áll előttünk.

A csípős kedd reggelt követően sok napsütés várható, ennek ellenére fagypont környékén tetőznek csak a maximum hőmérsékletek, mérsékelt délkeleti légmozgás társul hozzá, csapadék nem várható kedden, és jelentősebb légmozgás sem, de ez anticiklonokra jellemző is.

További fagyos légtömegek szivárognak térségünkbe, így szerda reggel már -10 fok köré süllyedhetnek a minimum hőmérsékletek, s az idei tél leghidegebb éjszakája áll előttünk, köszönhetően a tiszta égboltnak és a szélcsendes időjárásnak köszönhetően.

Szerdától a szél iránya délibe módosul, és kisebb felmelegedés indul meg, azonban csütörtöktől enyhébb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, és az éjszakai fagyok mellé akkor már sűrűbb ködmezők is társulnak tehát csütörtöktől jellemzően veszélyes időjárási körülményekkel számolhatunk s így nem árt az óvatosság az utakon, és a vadveszély sem elhanyagolandó tényező.

Összegezve az előttünk álló 4-5 napban jelentősebb légmozgástól mentes, napsütésben gazdag, de fagyos időjárás várható Békés, és Csongrád megye tájain, és csütörtöktől fokozódó ködveszéllyel számoljunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.