Érdekességek

TUDNI KELL FÉLRETENNI, NEM A NYUGDÍJRA KELL ALAPOZNI! RÉSZLETEK!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sok országban a nyugdíjas idők közeledtével már készülnek a pihenésre, Magyarországon pedig készülhetnek a nyugdíj melletti munkára, hogy valahogy megéljenek, mert a jelenlegi tervek szerint nagyon sovány lesz a pénztárca, íme, a szomorú valóság!

Hazánkban úgy vélik, hogy a nyugdíj 55%-át az állam fogja majd állni, ennek köszönhetően itthon alig dolgoznak ki előzetes tervet, miből fognak élni a nyugdíjas évek alatt, akárcsak Japánban és Lengyelországban. Ehhez jön hozzá, hogy a lakosság 71%-ának nincs megtakarítása arra az eshetőségre, ha hirtelen kiesnének a munka világából. Magyarországon csupán a munkavállalók 27%-ának van nyugdíjcélú megtakarítása, miközben világszerte ez az arány 39%.

A felmérésben résztvevők 61%-a kitűnőnek tartja saját egészségi állapotát, ám az egészséges táplálkozásra csak 34% ügyel, és – sajnálatos módon – mindösszesen 24%-uk sportol rendszeresen. A felmérés egyértelmű összefüggést mutat a nyugdíjfelkészültség és az egészségi állapotra való odafigyelés között. A munkavállalók nyugdíjaskorukban is aktívak szeretnének maradni, ám a már nyugdíjazottak 33%-a számolt be arról, hogy egészségügyi állapotuk ezt nem engedte. 2015-ben a KSH szerint a várható élettartam a férfiaknál 72, míg a nők esetében 78 év volt, a nyugdíj korhatár 1960 után születetteknél 65 év.

Forrás: gazdasagtv.hu

A cikk megosztható, az írás alatt található facebook jelre kattintva.

Csatlakozzon a beszélgetéshez