Mezőgazdaság

Újabb agrárpályázat nyílik: két milliárdból fejlesztik a helyi piacokat

- HirdetésAgrárpénzek

2018. július 10., kedd • 10:02 Újabb agrárpályázat nyílik: két milliárdból fejlesztik a helyi piacokat

-- Hirdetés

A pályázat előtérbe helyezi a helyi termelők és a helyi termékek piacra jutását, ezzel támogatja és ösztönzi a rövid élelmiszer-ellátási láncokat is.

A kormány két évvel ezelőtti döntése értelmében 2021-ig összesen 80 milliárd forintos támogatást nyújt a pest megyei vállalkozások és önkormányzatok támogatására, amelynek keretében

Újabb agrárpályázat nyílik: két milliárdból fejlesztik a helyi piacokat 2
A jó minőségű helyi alapanyagok és helyi élelmiszertermékek a kereskedelmi útvonalat lerövidítve, környezetkímélő módon jutnak el a termelőtől a fogyasztóig – fotó: Pinterest

2018. augusztus 27-től 2 milliárd forint értékben nyílik meg pályázati lehetőség az önkormányzatok számára a helyi piacok fejlesztésére.

A támogatás célja elsősorban piaci elárusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése azon településeken, amelyek a Vidékfejlesztési Program hasonló célú támogatására nem jogosultak.

Támogatási összeg: minimum 10, maximum 150 millió forint. Igénylők köre: a főváros vonzáskörzetében fekvő Pest megyei települések és a 10 ezer főnél népesebb Pest megyei városok (kivéve főváros)

A ,,Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. augusztus 27-én 8 órától szeptember 26-án 24 óráig nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

A pályázati dokumentumok itt érhetőek el.

agrotrend.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés

Csatlakozzon a beszélgetéshez