Hírek

Újabb áremelés jön a benzinkutakon!

- Hirdetés

Szinte már követhetetlen az üzemanyagárak ámokfutása, a Mol ismét odapakol az autósoknak, valamint kamionosoknak egyaránt, az elmúlt hónapban több mint 30 forintos dráguláson estünk át, és még nincs vége, lásuk, mire is számíthatunk a benzinkutakon.

Már rég nem látott üzemanyagár emelkedést tapasztalhattunk a múlt héten a kutakon, a benzin ára 1 hét alatt 15 forinttal emelkedett, gázolaj ára pedig további 9 forinttal. Sajnos újra 400 forintos átlagárakhoz közelítenek a hazai üzemanyagárak.

S a Brent típusú olaj árának további emelkedését látva pedig újabb emelésre van esély a következő héten is, hiszen a hordónkénti ára 70 dollár fölé is emelkedett pénteken. Ez 1 hét alatt 3%-os emelkedést jelent, két hét alatt pedig többi mint 6%-ot.

Sajnos jelentősen gyengült a forint is a dollárral szemben, itt is 2 hét távlatában jelentősebb a gyengülés, több mint 12 forinttal többet kell most fizetnünk 1 dollárért, mint március közepén.

Tovább emelkedik a benzin és a gázolaj ára is itthon, így a benzin átlagára bruttó 3 forinttal emelkedik, a gázolaj átlagára pedig 2 forinttal. Előbbi átlagára szerdán már 395 forint lesz, és a gázolaj átlagára pedig átlépi a bűvös 400 forintos határt, 401 forint lesz az átlagára.

Egyenlőre még nem látni az alagút végét, nyár közepére nem elképzelhetetlen, hogy rekordot dönthetnek az üzemanyagárak a benzinkutakon, 450 forintos átlagár sem elképzelhetetlen.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.