-Hirdetés-

Újabb csapadékzóna érkezik éjszaka Békés, és Csongrád megyébe, és ez még a jobbik hír! Részletek!

Az előttünk álló éjszaka Békés, és Csongrád megye szerte enyhének ígérkezik, ami sovány vigasz, hiszen az éjszaka második felében újabb csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét.

Az éjszaka folyamán némileg mérséklődik a déli légmozgás, reggel 6 fokra ébredhetünk, a csapadékzóna addigra elvonul, szakadozottabbá válik a felhőzet, így pénteken délelőtt átmeneti szűrt napsütéses időszakra van kilátás, azonban felhőátvonulásokkal számolni kell.

Pénteken a hőmérsékletekre nem lehet panaszunk, Békés, és Csongrád megye szerte 18 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, a délutáni órákat egyre inkább a felhők árnyékolják be, és az esti órákhoz közeledve főleg Csongrád megye területén alakulhatnak ki záporok, kisebb eséllyel zivatarok.

Szombat hajnalra megerősödik, majd már-már viharossá fokozódik a déli szél Békés, és Csongrád megye szerte, ekkor már Békés megyében is számolni kell a délelőtti órákban kisebb csapadékhullással, egyenlőre még marad a meleg, 18-20 fok között tetőznek a napi maximum értékek.

A szombat esti órákhoz közeledve átmenetileg hirtelen mérséklődik az erős déli légmozgás, ekkor érkezik térségünkbe északnyugat felől egy igen markáns hidegfront, újra megerősödik, de ezúttal már az északnyugati szél, és bizony a szombat esti vasárnap hajnali órákban igen heves záporok, zivatarok érhetik el Békés, valamint Csongrád megye térségét.

Szombat estétől vasárnap délig térségünkben 15-20 mm csapadék hullhat eső formájában, de lokálisan, kisebb területeken akár a 20 mm-t is meghaladhatja a lehulló csapadék mennyisége, az erős északnyugati szél kitartó lesz.

Hétfőre távozik a csapadékzóna, csökken a légköri labilitás, azonban rövid idő alatt jelentős lehűlés következik be, szombaton még 20, vasárnap már csak 13 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, a szeles időjárás marad, és kedden reggel akár újra fagyhat!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 138