Friss időjárásjelentés

Újabb drasztikus változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

A mögöttünk álló hetekben elmondhatjuk, hogy pártalan szeszélyes időjárási változásokon vagyunk túl, s időnk sincs megpihenni, újabb komoly változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, s lássuk is, mire számíthatunk a folytatásban.

Az mögöttünk álló csütörtöki napon igen nagy hőkülönbség alakult ki hazánk tájai között, jellemezően a délelőtti órákban, hiszen míg Békés megyében 10, Sopron térségében csak 5 fokot mutattak a hőmérők, s Békés, és Csongrád megyében élénkebb délnyugtai szél volt jellemző, s ami segítette  a meleg légtömegek feláramlását, Sopron környékén pedig az északnyugati szél a hidegebb légtömegeket “támogatta”.

Veszélyes éjszaka áll előttünk, már Békés, és Csongrád megye tájain az északnyugati légmozgás jellemző, és drasztikusabb felmelegedés következik be, hiszen míg csütörtökön 10, pénteken már 18 fok várható, s  az erős felmelegedés kedvez a pára, és ködképződésnek, főleg lakott területen kívül, óvatosan az utakon, a sűrű ködképződés jelentősen növeli sajnos a balesetek bekövetkezési kockázatát., most a vadveszély se elhanyagolható tényező.

Az erős időjárásváltozás 24 órán belül bekövetkezik, ami egyeseknél fejfájást, alvászavart is okozhat.

Csütörtök még jellemzően felhős égbolt jellemezte Békés, és Csongrád megye tájait is, s a napsütés pedig háttérbe szorult, de a pénteki napon, főleg a délutáni órákban egyre inkább a napsütésé a főszerep, és de sajnos  a szombaton megerősödő légmozgás erősen rombolja majd hőérzetünket.

Vasárnap már a napsütés kerül túlsúlyba, a hét utolsó napján már akár 22 fokot is mérhetünk majd, de a vasárnap reggeli órákra mérséklődik a nappal még erős szél, és ismét erős ködképződéssel számolhatunk ami szintén veszélyeket rejt magában, így ekkor is óvatosan az utakon, mindenkit hazavárnak!

Hétfőtől már normalizálódik időjárásunk, s egy csapadékzóna éri el hazánk térségét, a tartós napsütéstől búcsúzunk, és Békés, Csongrád megye szerte fokozatos lehűlés kezdődik, hétfőn már csak 15 fok várható de az év ezen időszakában ez is ajándéknak mondható.

A lehűlés tartósnak bizonyul addig is enyhe, pénteken, és vasárnap hajnalban ködös éjszakák várhatóak, és egyenlőre újabb jelentősebb időjárásváltozás az előttünk álló 3-4 napban bizonyosan nem várható.

A tél jelei egyenlőre nem látszanak körvonalazódni, és de például Ausztriában, a hegyekben már jelentős mennyiségű hó hullott így ahogy mondani szokták, a kutya nem ette meg a telet, így érdemes azért azzal is számolni, hogy Békés, és Csongrád megye térségében is pillanatok alatt téliesre fordulhat időjárásunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.