Friss időjárásjelentés

Újabb, erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem találja helyét, a tél a az inkább a tavaszhoz, a nyár pedig inkább az őszhöz hasonlított s hiszen télen még havat sem láttunk Békés, és Csongrád megyében, s az Északi-középhegység térségében pedig kedd hajnalban fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek.

A mögöttünk álló 2 napba ugyan szeles de csapadékmentes időjárásban lehetett részük Békés, Csongrád megye lakóinak, azonban örömünk azonban nem tart sokáig, mert mire elérnénk a 30 fokot, már bizony újabb, erősebb lehűlést okozó hidegfront éri el térségünket, melyhez csapadék is társul, s amire azonban már semmi szükség nincs, hisz az elmúlt 3 hétben átlagosan 200 mm eső hullott Békés, Csongrád megye térségében, ami itt, az Alföldön 6 havai csapadékmennyiségnek felel meg.

Lesz is ebből baj, folyóink nagyon áradnak, a Körösök, és a Tisza is, pedig a vízáll már így is magas volt s az említett folyók vízgyűjtő területein újabb, jelentős csapadékmennyiség várható, s így akár komolyabb árvízzel is szembe kell nézniük a Békés, és Csongrád megyében élőknek.

Még kedden, és szerdán mérsékelten meleg, s kissé szeles időjárás várható, 27-29 fokkal, azonban már a csütörtöki napon újabb hidegfront érkezik, így megint nem tudjuk majd elérni a 30 fokot, és pedig július közepén már illene, a nyár eddigi részében mindössze 5-6 napot jegyezhettünk, s mikor a hőmérsékletek elérték, vagy kissé meghaladták a 30 fokot Békés, és Csongrád megyében.

A front záporokkal, majd egyre hevesebb zivatarokkal érkezik csütörtökön, a szél csak kisebb területen s zivatarok környezetében fokozódhat akár viharossá is.

Minden jel arra utal, hogy hétvégén ismét jelentős csapadékzóna érkezik, így sajnos kijelenthetjük, hogy ez az év eddig nagyon nem kedvezett a nyaralóknak több szempontból sem és hiszen a frontok általában hétvégén érkeztek, amikor a családok, emberek kikapcsolódni vágynának a természetben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.