Friss időjárásjelentés

Újabb, erős zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sajnos időjárásunk rendkívül kedvezőtlen arcát mutatja az idei évben, míg tavaly az aszály idén pedig az özönvízszerű esők jellemzik Békés, Csongrád megye térségét, a folytatás sem túl biztató, lássuk milyen időjárás várható a következő napokban.

Szinte hihetetlenül hangzik, de az elmúlt egy hónap folyamán közel 90 mm eső esett Békés, és Csongrád megye térségében, rég volt már erre példa, így most nem feltétlenül igaz, hogy a májusi eső aranyat ér.

Azért sem, mert vasárnap, az esti órákban már egy szupercella érte el Békés megye térségét, mely nagy pusztítást végzett több településen is, így például Orosházán, Vásárhelyen is jelentős a kár a vihar óriási kifutószéllel érkezett Orosházára, mérőállomásaim 100 km/h feletti széllökéseket regisztráltak.

Területi átlagban 20-25 mm csapadék hullott térségünkben, s sajnos kisebb körzetekben jégeső is tapasztalható volt.

Hétfőre már visszaestek kissé a hőmérsékletek, 25 fokot mérhettünk, és így a felmelegedés megint megtorpant, a délutáni órákban Orosháza, s Csorvás térségét ismét egy zivatarcella környékezte meg, azonban jelentős kár már nem keletkezett.

Szerbia, és Romániában tájain most is igen aktív a légkör így a hétfő éjszaka folyamán, és főleg a kedd, valamint szerda délutáni órákban újabb, és akár heves zivatarok érkezésével kell számolnia ismét Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Sajnos ismét számolnunk kell felhőszakadással, kisebb körzetekben jégeső, s viharos kifutószél is jó eséllyel előfordulhat az előttünk álló 3 napban.

Az éjszakák enyhék lesznek, élénken szeles napok következnek, s a délutáni órákban 22 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk.

Összegezve az előttünk álló napokban változékony, és zivataros időjárással kell számolnunk Békés, s Csongrád megye térségében, délutánonként, majd esténként pedig már akár hevesebb zivatarok is érkezhetnek a fentebb leírt heves kísérőjelenségekkel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.