Friss időjárásjelentés

Újabb erős zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ugyan új hétbe kezdtünk, de időjárásunk még a hétfői napon igen változékony arcát mutatja majd, s így a hétfői napon még számolni kell Békés, Csongrád megye térségében hevesebb zivatargócok érkezésével, lássuk milyen időjárás várható a folytatásban.

Viszonylag kellemes hétfő reggelre ébredhettünk, 17 fokot mutatnak a hőmérők, és mérsékelt szél társul hozzá, melynek iránya északkeleti, ami részben meggátolja az újabb hőhullám érkezését, 28 fok várható a délutáni órákban.

Egy vastagabb felhősáv halad át éppen Békés, és Csongrád megye tájain, s így Battonya, és például Makó térségében is kisebb csapadékhullás tapasztalható.

Igen magas, 95 % feletti a páratartalom, ami nem is csoda, hiszen még a vasárnap este, éjszaka folyamán ismét jelentős bőven 10 mm-t meghaladó csapadék hullott Békés, és Csongrád megye tájain, de a délebbi részeken a lehulló csapadék mennyisége elérte, sőt, meg is haladta a 20 mm-t is,  sok helyen dörgéssel, s villámlással érkeztek a zivatarok Szerbia térségéből.

Az előttünk álló hétfői napon a gyakori felhőátvonulásoké a főszerep, és majd a déli óráktól sajnos ismét intenzív gomolyfelhőképződés veszi kezdetét, és nem is kell sokat várni, már a kora délutáni órákban az első zápor, és zivatargócok megjelennek Békés, és Csongrád megye térségében.

Érdemes erre azért odafigyelni, hevesebb zivatarok érkezése is várható, melyeket intenzív felhőszakadás, viharos kifutószél, nyomokban jégeső is kísérhet. mozgásuk pedig igen gyors lesz.

Óvatosan közlekedjünk a hétfő délutáni órákban Békés, és Csongrád megye útjain, és a viharos zivatarok környezetében a légmozgás pillanatok alatt elemi erejű szelet tudnak produkálni, amik  fákban tehetnek kárt, veszélyeztetve ezzel a közlekedés résztvevőit.

Kedden már anticiklon érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, stabilizálódik a légkör, így az előttünk álló napokban megérkezhet az igazi nyár is, hőhullámtól nem kell tartanunk, de a napozás nem ajánlott, igen erős lesz keddtől az UV sugárzás, kedden már 32 fokot is mérhetünk, a hétfői napot leszámítva már nem várható jelentősebb mennyiségű csapadék térségünkben, komolyabb légmozgás sem várható.

Összegezve minden jel arra mutat, hogy érkezik végre az igazi nyár, már éppen itt az ideje.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.