Friss időjárásjelentés

Újabb felhőszakadások, jégesők érkeznek Békés, Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Bizony, sajnos időjárásunk nem pihen, kedden még nyugodt időjárásban volt részünk, azonban Békés, és Csongrád megye tájaira, ismét komoly zivatarok, viharok érkeznek, lássuk is, hogy milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Tegnap még 26 fokot mérhettünk a mai napon szerdán már csak 22 fok várható sajnos időjárásunk tovább folytatja ámokfutását, még 2 hete aszályól, már lassan meg bizony özönvízről beszélhetünk, szinte minden nap hullik csapadék, Békés és Csongrád megye több pontján már bőven 50 mm-t meghaladó csapadék hullott az elmúlt 4-5 napban.

Már szerdán hajnalban Békés megye középső, délkeleti és déli tájain 6-8 mm csapadék hullott, ami már most nem hiányozna, lassan az aszályból belvizes helyzet lesz s hiszen szerda délután ismét jelentős zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megye tájaira.

A szél kissé megélénkül, és sajnos heves zivatarokkal is számolnunk kell felhőszakadás és jégeső, valamint viharos kifutószél kísérheti a viharok útját, s zivatarok idején a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, akár 90 km/h széllökések is előfordulhatnak, és ezek már akár fákat dönthetnek ki, épületekben tehetnek kárt Békés, Csongrád megye szerte, és helyenként rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó eső is hullhat, főleg délután, s az esti órákban is.

A légkör a szerda esti, éjszakai órákban sem csitul akkor is számolni kell még hevesebb zivatarok kialakulásával, és sajnos csütörtökön is még jelentős csapadék várható, csak péntekre javulhat a helyzet, de még akkor is számolni kell záporokkal, zivatarokkal, és lesznek közöttük viharos zivatargócok is, és felhőszakadás, valamint jégeső is előfordul majd még a pénteki napon is.

Hétvégére jelentősen csökken a csapadékhajlam, és emelkednek a hőmérsékletek s így szombaton már akár 28 fokot is mérhetünk addig pedig veszélyes időjárás várható s ez igaz lesz Békés, és Csongrád megyére is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.