Friss időjárásjelentés

ÚJABB FRONTOK ÉRKEZNEK BÉKÉS, ÉS CSONGRÁD MEGYÉBE!

- Hirdetés

Az elmúlt napokban sem unatkoztunk, front, frontot követett, Békés, és Csongrád megye térségébe ismét újabb front érkezik, és időjárásunk változékony jellege a továbbiakban is megmarad s lássuk, mi várható  folytatásban.

Az mögöttünk álló hétfői napon erős, már-már viharos széllökésekkel kísért időjárás jellemezte tájainkat, a csapadékhullás a hétfői napon inkább Csongrád megye térségében volt jellemző, s azonban ezúttal már egy jelentősebb, kiterjedtebb melegfront érkezik térségünkbe, ami már Békés, s Csongrád megye tájait is eléri.

A szél mérséklődése csak átmeneti, a déli órákat követően ismét megerősödik, s az esti órákra pedig már ismét viharossá fokozódik a jellemezően déli légmozgás, 22-23 fokon tetőznek a hőmérsékletek, ez pedig novemberben nagyon ritka, az erősödő déli légmozgás a délutáni órákban rombolja majd hőérzetünket.

A reggel még jellemző napütés csak átmeneti, órákon belül megérkezik a front felhőzete, a Dunántúlon a front már “dolgozik”, ott csapadékos az időjárás.

A front csapadékzónája az esti órákban mozdul be Békés, és Csongrád megye térségébe, helyenként akár jelentősebb mennyiségű eső is lehullhat szerda reggelig. A csapadékzóna érkezése előtt megerősödik, és helyenként átmenetileg viharossá fokozódik a déli légmozgás, óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye útjain, az igen erős légmozgás faágakat is leszakíthat, tetőszerkezetekben is kárt tehet.

Fokozatos lehűlés is kezdődik, csütörtöktől már 10 fok alatti hőmérsékletek várhatóak a reggeli órákban, és visszaesnek a napi maximumok, a keddi 22 fokhoz képest csütörtökön már csak 15 fokot mérhetünk, s tartós napsütéssel továbbra sem számolhatunk, sőt, csütörtök este újabb csapadékzóna érkezhet.

Pénteken már egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, s jelentős mennyiségű esővel, így az előttünk álló hétvégére nem nagyon érdemes szabadtéri programokat tervezni.

Összegezve igazán kellemetlen, s frontokban gazdag időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira, és ez bizony nem jó hír a frontérzékenyeknek, szívbetegeknek, az ingerlékenység és a fejfájásos panaszok most erősödnek de az ilyen szélsőséges időjárás az egészséges emberi szervezetet is megviseli.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.