Friss időjárásjelentés

Újabb havazás érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bizony, minden jel arra utal, hogy már most megvan sokak kedvenc reggeli elfoglaltsága, ami nem más, mint a hólapátolás. A számításoknak megfelelően délkelet felől egy újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, lássuk a folytatást!

A mögöttünk álló pénteki napon a felhőké volt a főszerep, Békés, Csongrád megye szerte fagypont körül tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, említésre méltó csapadék nem hullott.

A péntek kora esti órákhoz közeledve majd fokozatosan megélénkül az északi légmozgás, és ekkor már a csapadékzóna is eléri először Békés, majd Csongrád megye térségét, és mivel a hőmérsékletek már most is fagypont alatt mozognak, nem kérdéses, hogy az érkező csapadék halmazállapota hó lesz.

A szombat reggeli órákig Békés, és Csongrád megye területén 3-5 cm friss hótakaró kialakulása várható, közlekedési szempontból pedig veszélyes éjszaka áll előttünk, a frissen lehulló hóréteg alatt útlefagyások keletkeznek, amik alaposan meglephetik az autósokat, és kerékpárosokat is.

A szombat reggeli órákra -3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, és az élénkülő szél miatt sajnos több  helyen kisebb hóátfúvásokkal is kell számolni Békés, és Csongrád megye térségében.

A hétvége első napján a felhőké lesz a főszerep, a napi maximum hőmérsékletek fagypont alatt alakulnak majd, a hóréteg olvadásától nem kell tartanunk és a veszélyes útviszonyok a nappali órákra is jellemzőek lesznek, óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A szombat esti órákhoz közeledve az addigi északi légmozgást déli váltja, így fokozatos, de csak átmeneti enyhülés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, a hét utolsó napján vasárnap, már napsütés is várható, 3 fokon tetőznek majd a hőmérsékletek, élénk lesz a légmozgás.

A felmelegedés hétfőn éri el csúcspontját, a jövő hét első napján már akár 7 fokot is mérhetünk, azért ne örüljünk korán, hiszen újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, a felmelegedésnek köszönhetően akkor már egyértelműen eső várható, összegezve igen mozgalmas napok állnak előttünk.

A keddi naptól újabb lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.