Friss időjárásjelentés

Újabb havazás érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk alaposan belehúzott, nem viccel, az elmúlt 3 napban a 15 cm-t is elérte, sőt, meg is haladta a lehulló hó mennyisége Békés, és Csongrád megye térségében, a folytatás sem túl biztató, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk?

A mögöttünk álló csütörtök reggeli órákban a számításoknak megfelelően dél felől ismét egy intenzívebb csapadékzóna érte el térségünket, amit a mediterrán térségben zajló aktivitásnak köszönhetünk, a ciklon érkezésével azonos időben fagypont körüli hőmérsékletek jellemezték Békés, Csongrád megye térségét.

A csütörtök hajnali órákban már az északkeleti szél is érezhetően megerősödött, hideg-meleg légrétegek keveredtek, ennek megfelelően a csapadékhullás fagyott esővel, kisebb területeken ónos esővel indult, és igen veszélyes útviszonyok alakultak ki Békés, és Csongrád megye szerte.

A nappal még igen élénk északkeleti légmozgás délutánra mérséklődött, az ónos, és fagyott esőt havazás váltotta, a csütörtöki napon újabb 3-5 cm hóréteggel gyarapodtunk.

Az előttünk álló csütörtök éjszaka közlekedési szempontból kiemelten veszélyesnek ígérkezik, és részben további havazás éri el Békés, Csongrád megye térségét, valamint sok helyen sűrű ködmezők képződnek, s hőmérsékletek fagypont alá süllyednek, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye útjain.

Péntek hajnalban -3 fokig süllyednek a hőmérsékletek, és kisebb hószállingózás még előfordul majd.

A csapadékzóna tehát péntek reggelre elhagyja térségünket, a reggeli ködfoltok lassan oszlanak majd, a hét utolsó munkanapján is fagypont körül tetőznek a hőmérsékletek, marad időjárásunk felhős jellege.

A péntek délutáni órákban ismét megerősödik az északi légmozgás, és a péntek esti órákban már újabb csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét délnyugat felől, újabb havazás kezdődik, ismét említésre méltó havazással számolhatunk.

Szombat hajnalban már fagyosabb légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, így erősebb éjszakai lehűlés várható, szombaton hajnalban -4, vasárnap hajnalban pedig már -6 fokig süllyedhetnek a hőmérsékletek a hajnali órákra, a hétvége folyamán nappal fagypont alatt alakulnak a hőmérsékletek, így a hó olvadásától nem kell tartanunk.

Összegezve közlekedési szempontból igen veszélyes éjszakák, télies hétvége vár Békés, Csongrád megye lakóira, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.