Friss időjárásjelentés

Újabb havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk a hétvégén sem pihen, a tél újra nekilendül, így nem meglepő, hogy mozgalmas hétvégének nézünk elébe Békés, és Csongrád megye térségében, az erős lehűlés után csapadék is érkezik, lássuk, mi várható a folytatásban?

Az előttünk álló péntek éjszakai órákban igen erős lehűlés következik be, Békés, Csongrád megye szerte -10 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, ez részben a tiszta égboltnak, részben pedig a kissé mérséklődő légmozgásnak köszönhető.

A zord éjszakát követően az eddigi északnyugati légmozgást délnyugati váltja, ami mérsékelt melegedést idéz elő, azonban az élénk légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk nem lesz “komfortosabb”.

A szombat reggeli órákban északnyugat felől egy csapadékzóna érkezik, és mivel a hőmérsékletek ekkor bőven fagypont alatt mozognak majd, így havazás kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

Szombati napunkat a szakaszos hóesések, és felhők uralják majd, téli útviszonyokra kell készülni, Békés, és Csongrád megye szerte, óvatosan a közlekedéssel, az utak havasak, csúszósak lesznek, és élénk lesz a légmozgás ami hordhatja a havat, így kisebb hófúvás is kialakulhat.

Szombaton fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek a nappali órákban is, így a lehulló hó megmarad.

A havazás átnyúlik a vasárnap reggeli órákra is, bár ekkor már mérsékelt melegedés következik be, így a havazást helyenként, főleg Csongrád megye térségében havas eső, ónos eső válthatja, Békés megyében a havazás lesz inkább jellemző.

A csapadékzóna a vasárnap délelőtti órákban elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, lesznek ugyan felhőátvonulások, de további csapadék a hét utolsó napján már nem várható, a délutáni órákban kevés napsütéssel is számolhatunk, és a délnyugati légmozgás segítségével enyhébb légtömegek érkeznek.

A hét utolsó napján már fagypont felett tetőznek kissé a napi maximum hőmérsékletek, de a javulás csak átmeneti lesz, vasárnap este megerősödik, majd hétfőre viharossá fokozódik az északnyugati légmozgás, újabb lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.