Friss időjárásjelentés

Újabb havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunkról elmondhatjuk, hogy az elmúlt hetekben igen mozgalmas arcát mutatja, és a folytatásban sem fogunk unatkozni, egy kiterjedt csapadékzóna érte el szombat este Békés, és Csongrád megye tájait, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk?

A szombat nappali órákban is már erősen éreztette hatását a lehűlés, alig kissé fagypont felett tetőztek a napi maximum hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, csak 2 fokot mérhettünk a délutáni órákban, mérsékelt északkeleti légmozgás társult mellé, a felhőké volt a főszerep.

Nem véletlenül, hiszen a szombat esti órákban délnyugat felől csapadékzóna érkezik, a hőmérsékletek is már fagypont körül mozognak, és Békés, valamint Csongrád megye szerte havazás kezdődik.

A havazás kitartó lesz, átnyúlik a vasárnap kora reggeli órákra is, Békés, és Csongrád megye térségében vasárnap délig összességében már jelentős 5 cm-t meghaladó hóréteg alakulhat ki, azonban a havazással némi enyhülés is érkezik, így a havazás, időnként havas esőbe, kisebb területeken ónos esőbe válthat.

Így a szombat éjszakai, valamint a vasárnap reggeli órákban igen veszélyes út, és közlekedési viszonyok alakulnak ki,k óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, főleg kanyarokban, valamint erdősávok mentén útlefagyások is keletkezhetnek, ami jelentősen növeli a balesetveszély kockázatát.

A vasárnap reggeli órákra -1 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, a csapadékzóna vasárnap délig ugyan elhagyja térségünket, de időjárásunk felhős jellege továbbra is megmarad, a hét utolsó napján is csak 1 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban.

Hétfőre átmenetileg megnyugszik időjárásunk, majd szerdán már egy mediterrán ciklon érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, ami újabb jelentősebb hóréteg kialakulásával kecsegtet, így a jövő héten is folytatódik a télies időjárás, említésre méltó felmelegedés nem látszik körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.