Friss időjárásjelentés

Újabb havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk nem pihen, a tél tovább fokozza erejét, a hétvégén jelentősebb mennyiségű hó esett Békés, és Csongrád megye térségében is, és már itt is a nyakunkon az újabb havazás, lássuk, hogy mi várható a folytatásban!

Az előttünk álló hétfő éjszaka igen fagyosnak ígérkezik, Békés, Csongrád megye szerte bőven -10 fok alá süllyednek a hőmérsékletek a reggeli órákra, részben a derült égboltnak, részben pedig a mérséklődő légmozgásnak köszönhető ez az erős lehűlés.

Kedden, a kora reggeli órákban még részünk lehet pár órás napsütésben is, azonban a délutáni órákhoz közeledve északnyugat felől csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és jelentősebb havazás kezdődik, ami átnyúlik szerdai napunkra is.

Kedden egész nap fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek, így a lehulló hó megmarad, és így veszélyes közlekedési viszonyokra célszerű készülni a kedd délutáni órákban.

Békés, Csongrád megye területén a kedd déli óráktól szerda délig bezárólag 5-7 cm friss hóréteg várható.

A kedd délutáni órákban jelentősen megerősödik a déli légmozgás, így térségünkben hófúvás is várható, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

Szerdán, a déli órákhoz közeledve szűnik a csapadékhullás, azonban napsütés továbbra sem várható.

A hét második felében ugyan némi felmelegedés következik be, de időjárásunk télies jellege továbbra is megmarad.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.