Friss időjárásjelentés

Újabb havazás közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Nem panaszkodhatunk időjárásunk “tétlenségére”, a január első fele igazán mozgalmas napokat hozott, több alkalommal is kifehéredett a táj Békés, és Csongrád megye térségében, nem kell sokat várni, és már érkezik is az újabb csapadékhullám!

A mögöttünk álló vasárnap éjszaka folyamán lassan kitisztult az égbolt Békés, és Csongrád megye felett, és erősebb lehűlés következett be a reggeli órákra,  -3 fokot mutattak a hőmérők, sok volt az útlefagyás.

Hétfőn egyértelműen a napsütésé a főszerep, azonban a délutáni órákban délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, egész nap fagyni fog, így óvatosan a közlekedéssel, és mérsékelt északkeleti légmozgás jellemzi hétfői napunkat.

A hétfő éjszakai órákban délnyugat felől egy újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád térségébe, és újabb havazás kezdődik, ami jelentősnek ígérkezik, hétfő estétől kedd éjfélig bőven 5 cm-t is meghaladó hóréteg kialakulásával számolhatunk.

Így a kedd reggeli órák is veszélyesnek ígérkeznek közlekedési szempontból, Békés, és Csongrád megye szerte fagypont alatti hőmérsékletekkel számolhatunk a kedd nappali órákban is, így a lehulló hóréteg stabilan meg fog maradni.

Napsütéssel az előttünk álló napokban nem számolhatunk, az északkeleti légmozgás megélénkülésétől sem kell tartanunk.

Szerdán a reggeli órákra a csapadékzóna elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, azonban továbbra is igen változékony időjárással számolhatunk, csütörtökön mediterrán ciklon érinti majd térségünket, és újabb csapadékhullás kezdődik.

A csapadék halmazállapota kezdetben hó lesz, majd némi enyhülés következik be, és Békés, Csongrád megye szerte a kezdeti hóesést vegyes halmazállapotú csapadék váltja majd, csütörtökön sajnos kisebb területeken ónos eső sem kizárt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.