Friss időjárásjelentés

Újabb hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Az biztos hogy nem a front érzékenyek napjai ezek, hétvégén még meleg, majd hétfőn már egy hidegfront érte el térségünket, a csapadékzóna jelentősebb része ezúttal nem Békés, s Csongrád megyét, hanem még a Dunántúl térségét érintette, újabb hidegfront érkezik, lássuk a folytatást.

Az esti órákban még számítanunk kell kisebb záporokkal, a reggeli órákra már sokat tisztul az égbolt, így   erősödik az éjszakai lehűlés is, 7-9  fokra ébredhetünk a kedd reggeli órákban, és hétfőn még 12 fokokat mérhettünk, bár a hétfő hajnalban még erős, olykor viharos légmozgás sokat rombolt hőérzetünkön.

Kedd éjszaka a szél sokat veszít erejéből, de csak átmenetileg, s azonban korai az öröm, újabb hidegfront érkezik hazánk térségébe, ami délelőtt még a Dunántúlon, késő délutántól már Békés, s Csongrád megye térségében is jelentősebb csapadékot okozhat eső formájában.

Kedden tetőzik a felmelegedés, Békés, és Csongrád megye tájain akár 21-23 fokot is mérhetünk,  az pedig melegrekornak számítana az év ezen időszakában, a hét második napján továbbra is a felhőké a főszerep, s a csapadékzóna is megérkezik a délutáni órákban, ismét viharos széllökésekkel számolhatunk s így nem árt óvatosnak lenni az utakon a kedd esti órákban, egy-egy 60-65 km/h széllökés is befuthat.

Az erős széllökések faágakat szakíthatnak le, villanyvezetékekben, háztetőkben tehetnek kárt, s erre nem árt felkészülni, így kijelenthetjük, hogy kedden is igazi, kellemetlen, barátságtalan őszi időjárás várható.

Szerdán a hidegfront már elhagyja Békés, és Csongrád megye tájait, azonban tartós napsütés továbbra se várható, még a szerdai napon is számíthatunk kisebb záporok kialakulásával, lassú lehűlés kezdődik, ami tartósnak is bizonyul a héten már 16 fok fölé nem emelkednek a hőmérsékletek.

A lehűlés az éjszaki órákban is érezhető lesz majd hiszen szerdától 10 fok alá süllyednek a hőmérsékletek ami az év ezen időszakában teljesen normálisnak mondható.

Csütörtök már egy újabb csapadékzóna érkezésére van kilátás, ismét jelentősebb eső hullhat majd Békés, és Csongrád megye tájain, kifejezetten kellemetlen napoknak nézünk elébe.

A hét második felében sem várható jelentősebb felmelegedés, csapadékos s kellemetlen, szeles napokban lesz része Békés, és Csongrád megye lakóinak, nappalonként 14-16 fokkal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.