Friss időjárásjelentés

Újabb jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Az elmúlt napokban egy mediterrán ciklon haladt át Békés, s Csongrád megye felett de területi átlagba mindössze 5-7 mm csapadékot eredményezett, és ezúttal is a Dunántúl s annak is a déli része kapta a legtöbb csapadékot ott voltak olyan körzetek, ahol 25-30 mm-t meghaladó eső hullott.

A pénteki nap is igen barátságtalan, felhős időjárást tartogat, elszórtan kialakulhatnak kisebb záporok, ezúttal is a felhőké lesz a főszerep, és csak 15 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek, vasárnap hajnalra 5 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

Vasárnap már a napsütés dominál majd, és jelentősebb felmelegedés még akkor sem várható, sőt újabb jelentősebb csapadékzóna közelíti meg térségünket.

Így a vasárnap esti óráktól egy magassági hidegörvénynek köszönhetően egyre többfelé elered az eső és bizony jelentős, 10 mm-t meghaladó csapadék várható, a napi maximum értékek is 10 fok körül alakulnak majd, igen barátságtalan időjárás várható, és a csapadékhullás még hétfőre is átnyúlik, sőt, még a szél is megélénkül, hőérzetünk így a hétfői napon mindössze 6-8 fok körül alakul majd.

Keddre a csapadékzóna távozik térségünkből, de szél továbbra is élénk marad, s ezért semmi kétség, az igazi, hamisítatlan ősz érkezett meg térségünkbe amit a darvak is jól jeleznek.

Sajnos a csapadék már megkésett, a mezőgazdaság fekete éve ez, a kukorica, valamint napraforgótermés siralmas, és ez félő, hogy a boltokban, piacokon, tápboltokban igen jelentős dráguláshoz vezet, és nem csak Békés, és Csongrád megyében.

Komolyabb felmelegedés jelei nem látszanak körvonalazódni az előttünk álló 5 napban és könnyen lehet, hogy az idei tél sokkal hamarabb érkezik, mint azt gondolnánk, s így nem árt elkezdeni a tüzelő beszerzését, öltözzünk rétegesen, valamint ügyeljünk a napi vitaminpótlásra, ez az időjárás nagyon kedvez a légúti betegségek kialakulásának.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares