-Hirdetés-

Újabb kisebb havazásokkal számolhatunk még Békés, és Csongrád megyében pénteken!

Az időjárásunk ezúttal sem okozott csalódást, péntek hajnalban megérkezett Békés, valamint Csongrád megye déli, és középső tájaira a mediterrán ciklon felhőzete, lássuk, mi várható!

Térségünkben a hajnali órákra -2 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, és kisebb havazás kezdődött, mely inkább Békés, és Csongrád megye déli részére korlátozódott.

Az előttünk álló kora délelőtti órákban újabb csapadékzóna érkezik délkelet felől, és a csapadékhullás súlypontja kissé feljebb tevődik, így akár Békéscsaba, Orosháza térsége is “részesülhet” újabb, kisebb havazásban, maximum 1-2 cm hóra van reális esély.

A déli órákhoz közeledve szakaszosan várható még kisebb csapadékhullás, azonban a csapadék halmazállapota egyre inkább havas eső lesz, +3 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a délutáni órákra az eddigi északkeleti légmozgást déli váltja, így a magasban már megkezdődik a melegedés, melynek jótékony hatását csak vasárnaptól érezhetjük majd.

Szombat hajnalra tisztul az égbolt Békés, és Csongrád megye szerte, így ismét kissé csípősebb hajnal várható a hétvége első napján, jó hír azonban, hogy a hétvége során sem említésre méltó csapadékkal, sem komolyabb légmozgással nem kell számolnunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés takarék Szövetkezet.