Hírek

Újabb magyar cég szerzett be szuper kamionokat!

- Hirdetés

Klasszikusan indult Botlik Béla egyéni vállalkozása 1986-ban, ugyanis kezdetben egyetlen billenőplatós tehergépkocsival lakossági igényeket szolgált ki. Majd az 1990-es évek végéig a lakossági kiszolgálás mellett az építőipari tevékenység jelentette a táti cég fő profilját.

A nemzetközi fuvarozást 2001-ben kezdték el egy 7,5 tonnás ponyvás tehergépkocsival, majd 2003-ban beszerezték első nyerges szerelvényüket.

Jelenleg közel száz gépkocsi dolgozik a flottában a 3,5 tonnás furgonoktól a nyerges szerelvényekig. A szerelvények évente átlagosan 150–160 ezer kilométert futnak Portugáliától Skandináviáig. A kis híján hetven nyerges vontató közül 22 DAF márkájú, két XF 460 Super Space Cab és húsz XF 480 Super Space Cab modell.

Lépésről lépésre:

Szatmári István, a Hungarotruck Kft. értékesítője 2015 tavaszán megkeresett bennünket, hogy bemutassa a DAF márkát. Ennek eredményeként ősszel próbaképpen beszereztünk egy XF 460 Super Space Cab vontatót, amellyel egyértelműen kedvező tapasztalatokat gyűjtöttünk.

Jó üzemanyag-fogyasztással és emlékezetes problémák nélkül dolgozott egészen mostanáig, amikor lecseréltük. Ráadásul kimagasló kiszolgálási színvonallal találkoztunk a DAF márkánál. Ezért 2016-ban és 2017-ben is átvettünk egy-egy ugyanilyen XF 460-ast, majd ezeket követte 2017-ben tíz és idén további tíz új generációs XF 480 Super Space Cab vontató”, kezdte Botlik Béla, a Botlik-Trans Kft. tulajdonosa.

Elégedettségre adnak okot:

Az új generációs XF 480-asok kimutathatóan kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a korábbi 460-asok, átlagosan hozzák a gyártó által ígért hétszázalékos csökkenést. Továbbá kisebb fordulatszámon dolgozik a motorjuk, ezáltal csendesebbek.

A fülke jobb hőszigetelése szintén hozzájárul gépkocsivezetőink kényelmének javításához, amire mindig is nagy hangsúlyt fektettünk. Az XF-ek megbízhatóságára sem panaszkodhatunk, ami az autóipari fuvarozásban különösen fontos szempont.

Ezenkívül a MultiSupport Full Care teljes körű szervizszerződés is nagy segítséget nyújt az üzemeltetéshez. Sőt, a legújabb járműveket a Full Care Connected szerződéssel szereztük be, amely már saját riportokat küld a járművek üzemeléséről, a szervizelések esedékességéről, így még egyszerűbb a dolgunk és időben jól tervezhetők a karbantartások.

A győri márkaszerviz pedig rugalmas kiszolgálást nyújt, valamint kiváló a DAF alkatrészellátása. A DAF Connect telematikai rendszert is használjuk, elsősorban kollégáink vezetési stílusának kiértékelésére, és ehhez kapcsolódóan a DAF járművezető-továbbképzését is rendszeresen igénybe vesszük.

Összességében, ha meglátom a DAF-okat a telephelyünkön, jó érzés fog el, nincs semmi gondunk velük és a gépkocsivezetőink is szeretik ezeket a járműveket”, fűzte hozzá Botlik Roland, a Botlik-Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: DAF

Fotók: DAF Hungary Kft.