-Hirdetés-

Újabb mediterrán ciklon érinti Békés, és Csongrád megye térségét! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán mérsékelt északkeleti légmozgás jellemezte térségünket, -2 fokra ébredhettünk, délnyugat felől megkezdődött a felhőzet megvastagodása, lássuk, mi várható a folytatásban!

A mai nap sem a tavaszról szól majd, órákon belül élénkülni kezd az északkeleti légmozgás, sőt, kissé meg is erősödik, így bár szerdán +3 fokon tetőznek a napi maximum értékek Békés, és Csongrád megye szerte, hőérzetünk mindössze fagypont körül mozog majd.

Tőlünk kissé délre egy mediterrán ciklon halad el, és súrolni fogja a délelőtti órákban Békés, és Csongrád megye déli tájait, így például Szeged, Makó, valamint Battonya térségében előfordulhat kisebb hóesés, azonban a 2-3 cm mennyiséget meghaladó hóval nem kell számolni ezeken a területeken, azonban kisebb hószállingózás bárhol előfordulhat a mai napon.

Tehát ismét szeles, borús napnak nézünk elébe, a szerda késő esti órákban elvékonyodik a felhőtakaró térségünk felett, és csütörtök hajnalban már tisztul az égbolt, azonban  a csütörtök reggel részben pont ezért igen csípősnek ígérkezik, akár -6 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Pénteken marad az évszakhoz képest jóval hűvösebb időjárás, szombattól kezdődik lassú javulás, mérsékelt felmelegedés Békés, és Csongrád megye térségében, azonban az éjszakai fagyok az egész hét során kitartanak majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

159 Shares