Mezőgazdaság

Újabb sikereket értek el nemzetközi színtéren a tavalyi év hazai díjnyertes borai

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. március 22., csütörtök • 10:03 Újabb sikereket értek el nemzetközi színtéren a tavalyi év hazai díjnyertes borai

-- Hirdetés

Hét magyar bort díjaztak arany minősítéssel a berlini versenyen. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését itthon és külföldön.

A Deutsche Wein Marketing GmbH (DWM) 2018. február 15-18. között, immáron 22. alkalommal rendezte meg a Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyt, amelyen az elmúlt években is számos magyar borászat vett részt és nyert el díjat. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) vállalta, hogy a 2017. évi országos borversenyen nagy arany, arany vagy ezüstérmet elnyert borok közül tíz tételt benevez és eljuttat a versenyre.

A 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégiának megfelelően az Országos Borverseny díjnyertes tételei és termelői az elmúlt ősszel Prágában, míg idén februárban Varsóban mutatkozhattak be egy-egy üzleti rendezvényen, illetve kaphattak lehetőséget külföldi borversenyeken való indulásuk támogatására.

A Berliner Wine Trophy az OIV (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet) és az UIOE (Borászok Nemzetközi Szövetsége) védnöksége alatt Németország legnagyobb és legrangosabb nemzetközi borversenyévé vált. A beküldött minták száma folyamatosan növekszik, évente több mint 11800 tételt neveznek a mustrára. Az áhított érmeket 2018-ban is egy több mint 150 főből álló szakmai zsűri ítélte oda az OIV irányelvei alapján.

fotó: dwm.de

A HNT által benevezett borok közül hetet arany minősítéssel jutalmaztak, ami a tavaly júniusi csehországi Oenoforumon elnyert két kategóriagyőzelem, egy nagy aranyérem, és nyolc aranyérem után ismét bizonyítja, hogy az országos borversenyen díjat nyert borokat a nemzetközi színtéren is magasra értékelik.

A díjazott borok listája:

  • arany – Besenyei Borház, Egri Bikavér, 2012
  • arany – Grand Tokaj, Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2013
  • arany – Grand Tokaj, Tokaji Aszú 5 puttonyos, 2013
  • arany – Grand Tokaj, No8 Száraz, 2015
  • arany – Hilltop Neszmély, Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris, 2015
  • arany – Hilltop Neszmély, Kamocsay Ákos Ihlet Cuvée, 2015
  • arany – Tóth Ferenc Pincészet, Egri Bikavér Superior, 2013

agrotrend.hu / HNT

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>