Hírek

Újabb vágóhidat zárattak be, nem is akármiért!

- Hirdetés

Az utóbbi hónapokban több vágóhidat zárattak be súlyos hiányosságok, és gyomorforgató tapasztalatok miatt, ismét lecsapott a hatóság, és nem is hiába, újabb vágóhíd azonnali bezárást rendelte el a Nébih, s lássuk is, ezúttal mikre bukkantak.

Elképesztő állapotokat tapasztalt a Nébih egy Baranya megyei vágóhídon egy áprilisi ellenőrzés során. A szakemberek élelmiszer-higiéniai és nyomon követési vizsgálatot folytattak az üzemben.

Az ellenőrök az üzem egész területén a padozat, a fal, a mennyezet, s valamint az eszközök, berendezések erős szennyezettségét tapasztalták, különösen a szennyes-övezeti dolgozók részére kialakított folyosókon és helyiségekben, ahol mumifikálódott békatetemet, és döglött legyeket is találtak.

A helyszíni vizsgálat során egyúttal megállapították, hogy hat sertés jelöletlen volt (nem látható rajtuk a jelölőkalapács nyoma), így tehát a leölt sertések eredete nem igazolt és származási dokumentációval sem feleltethetőek meg.

A Nébih az üzem telephelyén, továbbá egy másik, kapacitás hiányában használt, ugyanakkor szintén nem engedélyezett telephelyen ahol az előállított termékek füstölése valamint tárolás is történt még 28 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető lejárt fogyaszthatósági idejű, valamint lejárt szavatosságú termékeket talált.

A szakemberek valamennyi terméket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, s az ügyben több milliós nagyságrendű bírság várható.

A létesítmény az élelmiszer-higiéniai és nyomon követési hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta is tevékenységét, ami azért kissé furcsa intézkedés.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.