Friss időjárásjelentés

Újabb veszélyes zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Még ki sem hevertük a pár napja lezúduló jelentős mennyiségű csapadékot, az időjárás nem pihen, Romániában kedd délután robbant a légkör, és így igen heves zivatargócok keletkeztek, és Békés, valamint Csongrád megye felé haladnak.

A pár napja lehulló csapadék jelentős károkat okozott főleg Békés megyében s volt ahol viharos kifutószéllel, jégesővel, és extrém mennyiségű csapadékkal érkeztek a viharok, Kaszaperen például 1 napon belül 70 mm eső hullott ami 2 havi csapadéknak felel meg és sajnos ez még nem a jéghegy csúcsa.

Békés, s Csongrád megyét a kedd éjszaka folyamán viharos zivatargócok érik el sajnos, és ismét néhány cellát viharos szél s jégeső kísérhet, lokálisan kisebb körzetekben akár 30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Sajnos szerdán újabb, nagy nedvességtartalmú légtömegek érkeznek, és sajnos minden feltétel adott lesz szerdán is viharos zivatargócok kialakulására, már délelőtt így fák alá semmiképp ne parkoljunk se éjszaka, se szerdán, de még csütörtökön se.

A extrém erős légköri labilitás csütörtökre is átnyúlik, és így még akkor is számolni kell komoly viharokkal a délelőtti, és délutáni órákban is, könnyen lehet az s hogy rekordot döntünk, és júniusban elérjük a 100 mm csapadékmennyiséget, 9 hét aszály után.

A hőmérsékletek jóval az ilyenkor megszokott alatt alakulnak, az előttünk álló néhány napba mindössze 22-24 fok várható, zivatarok környezetében 20 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek.

A zivatarok idején viharossá fokozódó szél fákat dönthet ki, épületekben tehet kárt, és villanyvezetékeket szakíthat le, a jégeső pedig autókat rongálhat meg, veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt.

Pénteken már kissé szárazabb légtömegek érkeznek, csökken a légköri labilitás és így a heves zivatarok, viharok előfordulási esélye is, hétvégére pedig normalizálódik a légkör lassan emelkednek a hőmérsékletek, szombaton már 28-30 fokot is mérhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.