Friss időjárásjelentés

Újabb zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Rendkívül változatos arcát mutatja időjárásunk, és a hat hónapos aszályt követően mindössze 5 hét alatt özönvízszerű esők zúdultak Békés, és Csongrád megye térségére, a folytatás sem sok jót ígér, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Esőből már egyenlőre elég lenne, hiszen egy hónap alatt több mint 100 mm-t kaptunk az égi “áldásból”, és a pénteki napon ismét kedvező feltételek állnak össze záporok, akár heves zivatarok képződésére, így helyenként ismét kiadós csapadék várható Békés, és Csongrád megye térségében.

A csütörtöki nap is kissé ősziesen telt, 19 fokon tetőztek a hőmérsékletek, de az elmúlt egy hét tükrében még ennek is örülnünk kell, sőt, az éjszakai órákban kisebb csapadékgócok érkeznek térségünkbe.

Az északnyugati légmozgás fokozatosan mérséklődik, péntektől jelentős felmelegedés kezdődik, azonban jelentősen nő a légköri labilitás, a hét utolsó napján már 22 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és hevesebb záporok, zivatarok kialakulásával a péntek délutáni órákban kell számolnunk Békés, Csongrád megyében melyek között akadnak majd hevesebbek is.

A hevesebb zivatarok környezetében pillanatok alatt viharossá fokozódhat a légmozgás, és sajnos kisebb körzetekben jégeső, felhőszakadás sem kizárt, erre pénteken 14 óra után van a legnagyobb esély.

A délelőtti órákban még a napsütésé lesz a főszerep, de gyakoriak lesznek a felhőátvonulások már akkor is, jelezvén, hogy ” készülődik a légkör.

Szombaton már kissé stabilizálódik a légkör, s újabb zivatarok érkezését ennek ellenére nem lehet sajnos kizárni, vasárnap ígérkezik a legkellemesebb időjárás Békés, és Csongrád megye térségében, s jelentősen csökken a csapadékhajlam, és a légmozgás is mérséklődik addigra.

Örömünk nem tart majd sokáig, hétfőtől ismét csapadékosabb időjárás veszi kezdetét, fokozatos lehűlés is kezdődik, ha így haladunk, lassan csapadékrekordot döntünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.