Friss időjárásjelentés

Újabb zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló csütörtöki napot szó szerint szárazon megúszta Békés, és Csongrád megye lakossága, s sajnos a pénteki napról már nem mondható ez el, csapadékgócok vonulnak át térségünk felett, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Bizony, már a reggeli órákban szükségünk lesz az esernyőre sajnos, a ciklonális zóna tegnap Romániában tevékenykedett, azonban ismét fordult a légkör így a pénteki nap már nem a nyugalom jegyében telik, az elmúlt 1 hónapban egyébként átlagosan 150 mm eső hullott Békés, és Csongrád megye térségében, s ami lassan évszázados rekordnak is beillik.

A légmozgás az éjszaka folyamán északiba módosult, mi hátráltatja majd a dinamikusabb felmelegedést, s ezért a pénteki napon mindössze 22 fokon tetőznek a maximum értékek, pár órás, s de nem zavartalan napsütés várható, azonban a péntek késő délutáni órákban ismét számítanunk kell záporok, és zivatarok érkezésével Békés, s Csongrád megye térségében, amit a már fentebb említett ciklonális zóna okoz majd, és sajnos a hétvége sem tűnik időjárási szempontból biztatónak, sőt!

Szombaton már felmelegedés indul meg Békés, és Csongrád megye szerte, s tovább nő a légköri labilitás, és a hétvége első napján a déli óráktól jelentősen megnő a hevesebb zivatarok képződési esélye, melyeket felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső, és viharos kifutószél kísérhet, így szombaton nagyon óvatosan a közlekedéssel, a pillanatok alatt viharossá fokozódó szél akár fákat is kicsavarhat helyükből, s valamint villanyvezetékekben is kárt tehet.

Ettől függetlenül hétvégén folytatódik a felmelegedés, szombaton már 26, vasárnap már 27 fok várható, azonban zivatarok érkezésekor akár 5-6 fokot is visszaeshetnek a hőmérsékletek.

Sajnos vasárnap sem bízhatunk zavartalan, napsütéses nyári időjárásban, bár meleg lesz, de a csapadék érkezését sajnos a hét utolsó napján sem lehet kizárni, s így szombathoz viszonyítva ideálisabbnak tűnik programok, rendezvények lebonyolítására, valamint kertészkedésre.

Ha érdekli Önt Békés, Csongrád megye időjárása, csatlakozzon facebook oldalunkhoz, csoportunkhoz, az egyik az Időjósdás2, a másik az Időjósdás Békés megye oldal, lájkolja be őket a közösségi oldalon, és nem fogja megbánni, így frissen értesülhet térségünk várható időjárásáról, nap mint nap.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.