Hírek

Vaddisznó támadt egy kiskutyára!

- Hirdetés

Nagyon ritka, és egyben elszomorító eset történt hazánkban, agresszív vaddisznó támadt egy kiskutyára, a kutyus súlyos sérüléseket szenvedett, ami még nyugtalanítóbb, hogy az eset a Balatontól mindössze pár kilométerre történt, így a turizmus szempontjából sem elhanyagolható az eset.

Tény, és való, az utóbbi években rendkívül elszaporodtak hazánkban a vaddisznók, mégis sokan a medve támadásától félnek, aminek valljuk be nagyon kicsi az esélye, de a vaddisznók esetében sokkal valósabb a veszély.

A vadkan bátor volt, bement egy ház udvarára, s rátámadt Csöpire, a kiskutyára, akit mellkasán többször is megsebesített.

Az eset Nádasladányban történt, ami mindössze néhány kilométerre fekszik a Balatontól, a kiskutya még kritikus állapotban van, nem biztos, hogy túléli a támadást.

A kutya gazdája azonnal hívta az állatorvost, de ő sajnos nem volt a rendelőben, így csak telefonon tudott tanácsokat adni azzal kapcsolatban, hogy kezeljék a sérült állatot. Csöpi sebeit fertőtlenítették azonnal, s fájdalomcsillapítót is kapott, azóta már az állatorvos is ellátta.

A kutyus gazdája azt is elmondta, hogy a vaddisznó már többször garázdálkodott a kertjükben, gyerekeit sem meri kiengedni az udvarra, a helyi, s illetékes vadásztársaság reagálása még egyenlőre várat magára, ami remélhetőleg minél hamarabb megtörténik, hiszen az eset megismétlődhet, akár még ennél rosszabb kimenetellel.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.