Érdekességek

Vak kutyájával elképesztő dologra vállalkozott!

- Hirdetés

Kyle Rohrig tudta, hogy az 1700 kilométeres Florida-ösvény, amely az állam egyik végétől a másikig tart, még egyedül is igen megterhelő, nemhogy egy nyolcéves, vak shiba inuval, viszont éppen pontosan régi, látását elvesztett cimborájával, Katanával indult erre az útra.

A kutyus egyébként maga is tapasztalt túrázó volt, mielőtt sajnos megvakult gazdájával végigjárták már a 3500 kilométeres Appalache-ösvényt és a 4200 kilométeres Pacific Crest-ösvényt, mielőtt is egy glaukóma elhomályosította Katana bal szemét. Akkor egy műtéttel megoldották a dolgot, két év múlva azonban a másik szeme világát is elveszítette.

Rohrig tudta, s hogy Katana pontosan emlékszik az otthonuk elrendezésére, így nyugodtan éldegélhetne ott viszonylagos biztonságban is, de nem akarta elhinni, hogy vége a kalandozásaiknak ezért döntött úgy, hogy egy rövidebb túrával visszaadja barátja önbizalmát.

Rohrig s Katana január 8-án kezdték is a túrát, és bár a terep lapos, minden tiszta sár volt, néha akár derékig gázoltak benne. Katana mindennap sétált valamennyit a saját lábán, s amikor túl megterhelő lett neki a terep, a gazdi gazdája a nyakába kapta a közel tíz kilós állatot, és úgy vitte tovább.

Katana imádta, hogy még új helyeket térképeztünk fel, szerintem ez minden kutya álma, mondta Rohrig. Imádja a kutyáját, vallja hogy a kutya az ember leghűségesebb társa.

Forrás: www.nlcafe.hu

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.