Friss időjárásjelentés

Változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Változás jelei látszanak körvonalazódni, a csütörtöki napon Békés, s Csongrád megye szerte 32-33 fokon tetőztek a hőmérsékletek s Békés megyében szűrt napsütésben lehetett részünk, mérsékelt légmozgással, de a délutáni órákban már ott is a szikrázó napsütésé volt a főszerep.

Enyhe éjszaka vár ránk, mindössze 19 fokig süllyednek a hőmérsékletek, és holnap akár hőségriasztást is kiadhatnak, aki teheti, ne, s vagy csak keveset tartózkodjon a napon, erős lesz az UV sugárzás, és akár 35 fokot is mérhetünk a péntek délutáni órákban.

A Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében nem lesz ilyen egyértelmű a helyzet, s ott már egyre inkább a felhőké lesz a főszerep és a péntek délutáni órákban főleg a Balaton térségében sajnos hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, az esti órákban pedig az Északi-középhegységben lesz erre nagy esély.

Békés, és Csongrád megye területén csapadék, és jelentősebb légmozgás nem várható a pénteki napon.

Az eddigi északkeleti légmozgás délibe módosul, és felgyorsul a felmelegedés is, nagy nedvességtartalmú, s labilis légtömegek érik el hazánk térségét, és ennek ellenére hétvégén folytatódik a felmelegedés Békés, és Csongrád megye térségében, szombaton, és vasárnap már akár 37 fokot is mérhetünk.

Főleg vasárnap délután, valamint hétfőn már Békés, és Csongrád megye térségében is heves zivatarokkal és jelentős lehűléssel számolhatunk, míg vasárnap 37, addig hétfőn már csak 28 fokot mérhetünk majd.

Egy-egy hevesebb zivatar környezetében viharos kifutószél, intenzív felhőszakadás, jégeső sem kizárt, így igen megterhelő napok várnak ránk egészségügyi szempontból, és főleg az idősek, és frontérzékenyeknek lesznek nagyon rossz napjaik.

A jövő hét már kellemesen meleg, kánikulától mentes időjárást ígér, és a levegő is felfrissül.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.