Hírek

Változnak a horgász szabályok, eljárások!

- Hirdetés

Az egységes horgásznyilvántartás kiépülése mellett fokozatosan bővül a kötelező befizetések s okmányok elektronizációja, a jelentkező horgászok már az új eljárás szerint kell, hogy regisztráljanak van akinek ez bonyodalmat, van akinek könnyebbséget jelent, lássuk, mi változik.

Az elektronizáció ki fog terjedni az állami és a területi jegyre, a fogási naplóra, a tagdíjra s így az egységes szövetségi hozzájárulásra , ESZH. A Magyar Horgászkártya (MHK) már 2018-ban kiváltotta a papíralapú igazolványt, az Egységes Horgász és Horgászszervezeti Informatikai Szolgáltató s Támogató Programmal (Horinfo) pedig lehetővé teszi a horgászok azonosítását is.

A hivatásos halőrök munkáját mobilalkalmazás segíti, ami gyorsabbá teszi az intézkedéseket.

2020-tól elektronikus támogatás kapcsolódik az állami horgászvizsgáztatáshoz és a területi jegyek egyre szélesebb köre érhető majd el online értékesítésben.

2021-től az állami horgászjegyeket is elektronikusan lehet már megvásárolni s a Horinfo pedig közösségi felületekkel bővül. A Mohosz emellett még azt is ígéri és hogy bővül a szolgáltatások és az igénybe vehető kedvezmények köre.

A digitalizáció, valamint elektronikus rendszer azért az idősebb horgászokat érzékenyen érintheti, s mert számukra az új változtatások, technikák kissé bonyolultabbnak tűnhetnek majd.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.