Mezőgazdaság

Van büdzsé az agrárium garantált fejlesztésére

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. július 12., csütörtök • 13:10 Van büdzsé az agrárium garantált fejlesztésére

-- Hirdetés

Az Agrárminisztérium garantálja az agrárium fejlesztését, ugyanis a jövő évben 12 milliárd forinttal többet tudnak majd rá fordítani.

A jövő évi költségvetés garantálja a magyar agrárium erősödését, biztonságos növekedését és újabb áfacsökkentéssel segíti a családokat – mondta az agrárminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Van büdzsé az agrárium garantált fejlesztésére 2

Jövőre 12 milliárd forinttal fejlesztik az agráriumot – fotó: pixabay.com

Nagy István kiemelte, hogy jövőre az idei évhez képest 12 milliárd forinttal bővül az Agrárminisztérium költségvetése, és a többletforrásoknak köszönhetően megteremthetők azok a lehetőségek, amelyek az ágazat versenyképességét és termelőképességét fokozzák.

A jövő évi büdzsében az agrárium szinten minden területére több jut: tovább erősítik az élelmiszerbiztonságot, az állategészségügyet, fejlesztik az agrárkamarai vidéki hálózatot, a nemzeti parkokat, a meteorológiai szolgálatot – ismertette.

Emellett a tárca folytatja az agrárium fejlesztését nehezítő osztatlan közös földtulajdonok megszüntetését, a zárkertek fejlesztését, a magyar borászat és méhészek támogatását.

agrotrend.hu / MTI

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez