Mezőgazdaság

Vannak még pályázati lehetőségek

- Hirdetés
0 SharesAgrárpénzek

2018. július 13., péntek • 11:54 Vannak még pályázati lehetőségek

-- Hirdetés

A LEADER szervezetek számos támogatásokat nyújthatnak.

A 2014-2020-as programozási időszakra szánt vidékfejlesztési keret jelentős részét már lekötötték, ettől függetlenül még mindig van lehetőség pályázatok benyújtására – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.


Közösségi kezdeményezések a vidéki gazdaság fejlesztéséért – fotó: agronaplo.hu

Kis Miklós Zsolt tájékoztatása alapján idén újabb pályázati lehetőség nyílik az élelmiszer-feldolgozás és a borászat támogatására. Egy új felhívás keretében az ökológiai gazdálkodást folytatók számára is, mintegy 15-20 milliárd forintot csoportosítanak át a fel nem használt forrásokból.

Közel sem eléggé ismertek a LEADER szervezetek, amelyek számos támogatási lehetőséget nyújtanak a helyi vállalkozások kisléptékű fejlesztéseihez, munkahelyteremtéshez, vagy akár együttműködő, megújulásra képes helyi társadalom kialakítására.

Minden LEADER szervezet más-más pályázati felhívást tett közzé, azonban vannak általános feltételek, amelyeket minden pályázónak figyelembe kell vennie.

Az általános útmutató számos olyan pontot tartalmaz, ami szükséges a támogatási kérelem benyújtásához, azonban különösen fontos a fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó fejezet.

Olyan ingatlanon lehet csak megvalósítani a fejlesztést, amely saját, lízingelt, vagy bérelt.

Különösen fontos, hogy a helyszín a kérelem benyújtásának időpontjától per- és igénymentes legyen. Osztatlan közös tulajdonban álló ingatlan esetén a tulajdonosok magánokiratba foglalt bizonyító erejű megállapodása szükséges, megosztási vázrajzzal.

Az általános útmutató elválaszthatatlan része a helyi felhívásoknak, amely tartalmazza a támogatási kérelem benyújtásához szükséges információkat. A LEADER helyi felhívások elérhetőek a Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési oldalán az alkalmazások menüpontban.

agrotrend.hu / NAK

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>